Eveniment

Liviu Dragnea: Investiţiile au crescut cu 75% în primele 10 luni ale acestui an

Liviu Dragnea: Investiţiile au crescut cu 75% în...

Autor: Ionel Dancu

02.11.2018, 19:43 1414

„Domnul ministru de Finanţe ne-a informat că rectificarea bugetară se va face astfel încât deficitul bugetar să nu depăşească 3%. Regimul de creştere a veniturilor este în grafic, a crescut în fiecare lună. Privind execuţia bugetară la 10 luni, este o creştere cu 75% a investiţiilor comparativ cu primele 10 luni ale anului trecut, ceea ce pentru noi reprezintă un semnal extrem de important, deci 16 miliarde investiţii în zece luni din 2018 ceea ce pentru fiecare economie din lume reprezintă un semnal important”, a declarat, vineri, la Parlament, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Parlament, la finalul unei şedinţe a coaliţiei de guvernare, că ministrul Finanţelor a prezentat execuţia bugetară după primele zece luni ale anului, investiţiile fiind mai mari cu 75% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Liderul social-democrat a precizat că în coaliţia de guvernare nu s-a discutat subiectul introducerii unui salariu minim diferenţiat.

O delegaţie ALDE condusă de Călin Popescu Tăriceanu a discutat, vineri, la Parlament, cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, mai bine de trei ore, subiectul principal fiind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii.

Ordonanţa privind Fondul Suvern va fi adoptată în prima şedinţă de Guvern, care ar putea avea loc joia sau vinerea viitoare, a anunţat vineri seara preşedintele PSD Liviu Dragnea, după discuţiile cu ALDE.

"Fondul suveran- am convenit acum 2-3 săptămâni să avem această discuţie este o ordonanţă de mare importanţă şi trebuie analizată bine, în acest sens au fost invitaţi şi oficialii din Polonia, să vedem cum funcţionează Fondul lor, e oarecum diferit. Ordonanţa are o formă finală, sunt câteva modificări, credem că e un cadru care elimină orice risc pentru societăţile comerciale şi condiţiile pentru ca un fond suveran să contribuie la dezvoltarea acestei ţări", a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a anunţat că acesta ar fi funcţional de anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO