Eveniment

Liviu Dragnea va ajunge în faţa instanţei pe 15 aprilie. Ce spune liderul PSD despre sentinţă: N-am nicio aşteptare

Liviu Dragnea va ajunge în faţa instanţei pe 15...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

05.04.2019, 15:22 541

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, vineri, că se va prezenta pentru audieri la Instanţa supremă pe 15 aprilie, atunci când a fost stabilit un nou termen în apelul procesului privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman. El trebuia audiat pe 18 martie, dar a fost internat în spital.

”Data trecută am fost în spital. Nu am refuzat niciodată să merg în faţa instanţei. Nu cred foarte mult în asta, dar îmi fac datoria şi o să merg”, a declarat Liviu Dragnea, la Călăraşi.

El a mai spus că nu are ”nicio aşteptare” în privinţa sentinţei.

”Indiferent de ce prevederi vor fi sau au fost sau ar putea fi, care, vezi Doamne, ar fi putut să mă ajute, la mine oricum nu se aplicau. N-am nicio aşteptare”, a menţionat liderul PSD.

Judecătorii instanţei supreme au stabilit ca Liviu Dragnea să fie audiat în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman pe data de 15 aprilie. Preşedintele PSD ar fi trebuit să se prezinte pe 18 martie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), însă a fost internat în spital în urma unei duble hernii. Tot pe 15 aprilie, va fi audiată de judecători şi Olguţa Şefu, fosta directoare a Direcţiei de Protecţie a Copilului Teleorman, şi ea inculpată în dosar.

Dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a mai multe termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de cinci judecători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO