Eveniment

Liviu Pleşoianu a anunţat, pe Facebook, că nu îşi va mai depune candidatura pentru alegerile prezidenţiale, deoarece nu a obţinut suficiente semnături valide

Liviu Pleşoianu a anunţat, pe Facebook, că nu îşi va...

Autor: Alexandru Costea

22.09.2019, 10:08 388

Liviu Pleşoianu a anunţat, pe Facebook, că nu îşi va mai depune candidatura pentru alegerile prezidenţiale, deoarece nu a obţinut suficiente semnături valide. Pleşoianu susţine că a primit câteva zeci de mii de semnături trase la xerox de la persoane care ar fi vrut să-l compromită.

"Ora 4:30 noaptea. ...Am luat bucată cu bucată toate listele cu semnături. Curate, asumate, de la oameni inimoşi, s-au strâns exact 146.328. În ultimele cinci zile, cu o mobilizare fantastică, am primit foarte multe semnături. Tot în ultima clipă, de la anonimi «binevoitori» care au considerat că e un bun moment să mă compromită, a venit diferenţa până la 220.000. Deci, teoretic, în mai puţin de şase ore puteam să-mi depun candidatura. Făcusem programare pentru ora 10:00. Doar că nu sunt genul de om căruia entuziasmul îi întunecă raţiunea... Am verificat împreună cu consilierul meu şi cu câţiva oameni foarte apropiaţi, listă cu listă, semnătură cu semnătură, absolut tot! Şi am constatat că nişte persoane anonime foarte drăguţe tocmai mă «ajutau» pe ultima sută de metri să depun câteva zeci de mii de semnături produse la... un minunat xerox color", a scris, duminică, pe Facebook, Liviu Pleşoianu.

Acesta scrie că dacă ar depune listele cu semnături trase la xerox ar trebui să răspundă penal.

"Ştiţi care e cel mai grav lucru atunci când depui nişte liste cu semnături? Să fie xeroxate... Ştiţi de ce? Simplu... În cazul unei liste normale, cel care semnează jos îşi asumă responsabilitatea penală în cazul în care semnăturile nu sunt autentice. În schimb, în cazul unor liste xeroxate, responsabilitatea îi revine celui care le depune... Şi e firesc să fie aşa! Mai ales atunci când nu vorbim despre câteva zeci, ci despre câteva zeci de mii...", a mai scris Pleşoianu.

De asemenea, Liviu Pleşoianu transmite că nu se va resemna şi va fi "de 100 de ori mai vocal de aici înainte".

"Dacă eram pur şi simplu în situaţia de a nu fi strâns toate semnăturile necesare, aş fi fost poate tentat să ma resemnez pentru o vreme. Însă am a le mulţumi pentru ceva foarte important «binevoitorilor» anonimi care au vrut să mă «ajute» să mă compromit: m-aţi enervat atât de rău, încât nu numai că nu o să tac, dar o să fiu de 100 de ori mai vocal de aici înainte! În plus, s-ar putea întâmpla ca celor care au semnat în mod real pentru mine să le treacă prin cap că e nevoie de o forţă politică nouă, curată!", arată mesajul lui Liviu Pleşoianu.

"Urmează, până pe 10 noiembrie, marele festival al impostorilor. Între timp, o Românie cu adevărat curată începe să strângă rândurile...", a mai notat Liviu Pleşoianu pe Facebook.

Liviu Pleşoianu anunţase că va candida la alegerile prezidenţiale independent.

Termenul limită de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Central este duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO