Eveniment

Lockdown-ul iese din discuţie. Florin Cîţu: Nu luăm în calcul o carantină generală

Lockdown-ul iese din discuţie. Florin Cîţu: Nu luăm...

Autor: Gabriel Pecheanu

07.04.2021, 15:38 51

Premierul Florin Cîţu dă asigurări, miercuri, că autorităţile nu iau în calcul o carantină generală, după ce Andreea Moldovan a spus că două săptămâni de carantină naţională „ar face minuni”.

„Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment. Am spus că nu va exista în România un lockdown generalizat, nu va exista nicio carantinare. Mergem, aşa cum vedeţi, în direcţia relaxării, dar cu această condiţie - să ne vaccinăm cu toţii. Este foarte important să înţelegem - 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm. Altfel nu avem şanse”, spune Florin Cîţu.

El precizează că a avut o discuţie cu Andreea Moldovan, după ce aceasta a spus că este de părere că două săptămâni de carantină naţională „ar face minuni”.

„Am avut o discuţie cu doamna secretar de stat (de la MS, Andreea Moldovan - n.r.) şi dna secretar de stat dădea un exemplu teoretic. Anul trecut toate discuţiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni, pentru că asta era discuţa despre virus - două săptămâni trebuie să stai în casă, 14 zile, pentru a scăpa de virus. Era o discuţie teoretică, nu era ipotetică, nu era o propunere în acest sens”, spune Cîţu.

„Perioada de incubaţie a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la DigiFM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO