Eveniment

Lockdown-ul revine: Marile oraşe din Italia s-ar pregăti de o închidere totală

Lockdown-ul revine: Marile oraşe din Italia s-ar pregăti de o închidere totală

Autor: Andreea Tobias

31.10.2020, 13:07 633

Marile oraşe din Italia s-ar pregăti de o închidere totală începând de luni. Presa italiană scrie că prima metropolă care s-ar putea închide este Milano. 

Guvernul discută despre un nou blocaj în cele mai afectate oraşe, în vigoare încă de luni, pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus.

Prima metropolă care ar putea fi închisă este Milano. Sunt mii de persoane noi infectate şi sălile de urgenţă ale unor spitale sunt asaltate zilnic.

Prin urmare, premierul Giuseppe Conte negociază cu preşedintele regiunii Lombardia, Attilio Fontana, şi cu primarul Beppe Sala pentru a evalua înăsprirea regulilor, care ar include interzicerea deplasările nemotivate ale oamenilor, dar şi activităţile neesenţiale.

Alte oraşe, precum Napoli, Bologna, Torino şi Roma s-ar îndrepta către închidere.

Roma a avut vineri peste 2.000 de cazuri pozitive, iar în Napoli, preşedintele regiunii Campania Vincenzo De Luca a închis deja creşele şi grădiniţele, dar nu sunt excluse alte blocaje.

Astfel, decât un lockdown general, Guvernul italian s-ar îndrepta către închiderea localizată a zonele afectate.

Pe masa autorităţilor sunt, însă, şi alte ipoteze pentru a opri răspândirea infecţiei, inclusiv aceea de a închide magazinele mai devreme şi de a împiedica deschiderea centrelor comerciale în weekend. Noile măsuri ar putea viza inclusiv zonele în care rata de infectare depăşeşte pragul de 1,5.

AFACERI DE LA ZERO