Eveniment

Lockheed Martin va livra către Forţele Aeriene Române un sistem de antrenament

Lockheed Martin va livra către Forţele Aeriene Române...

Autor: Andrei Ionascu

11.05.2017, 08:00 37

În cadrul acestui contract, Lockheed Martin va livra pachetul de simulatoare SciosTrain, cât si servicii de suport logistic.

“Tehnologia poate fi implementată în reţea pentru a permite mai multor piloţi să se instruiască împreună pe scenarii avansate”, se arată în comunicatul de presă.

Sistemul de antrenament cu simulator pentru aeronavele F-16 include mai multe scenarii de misiuni şi tactici complexe de luptă, folosind tehnologiilor care permit o pregătire avansată în timp ce îndeplinesc obiectivele privind accesibilitatea.

"Aşteptăm cu nerăbdare să oferim sprijin pentru misiunile flotei de avioane a României şi capacităţi avansate de formare pentru consolidarea apărării naţionale", a spus Sandy Samuel, vicepreşedinte în cadrul Lockheed Martin.

Sistemul Flying Falcon, construit de Lockheed Martin, rezistă la forţe G mai mari decât cele experimentate de către piloţi.

Cu sediul în Maryland, SUA, Lockheed Martin este o companie globală de securitate aerospaţială care are aproximativ 97.000 de angajaţi în întreaga lume şi este implicată în principal în cercetarea, proiectarea, dezvoltarea, fabricarea, integrarea şi susţinerea sistemelor tehnologice avansate, a produselor şi a serviciilor.

România va achiziţiona 12 avioane F-16 în cadrul programului NATO. Primul set de 6 avioane a fost livrat în septembrie 2016, iar celelalte aeronave vor ajunge la armata română în cursul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO