Eveniment

Locomotiva Europei începe să frâneze: Deutsche Bundesbank a revizuit în jos, la 2%, prognoza de creştere economică a Germaniei pe 2018

Locomotiva Europei începe să frâneze: Deutsche...

Autor: Tudor Ionescu

15.06.2018, 15:05 132

O serie de slăbiciuni ale economiei germane - bazată pe exporturi - au ieşit la iveală pe fondul scăderii cererii de mărfuri germane pe pieţele externe, combinată cu lipsa forţei de muncă din Germania, potrivit Deutsche Bundesbank. Acestor factori li s-au mai adăugat şi disputele comerciale cu Statele Unite, formarea unui guvern parţial eurosceptic în Italia, incertitudinile din unele state ale zonei euro, precum şi schimbarea structurii economiei chineze tot mai mult către consum.

„Nesiguranţa cu privire la perspectivele economiei germane sunt mult mai mari decât înainte”, a declarat preşedintele Deutsche Bundesbank, Jens Weidmann, citat de Reuters.

Estimările anterioare ale băncii centrale germane cu privire la creşterea economică din 2018 erau de 2,5% - estimări făcute în decembrie 2017 -, pentru ca acum să fie reduse la 2%. În schimb, banca centrală germană a revizuit în sus estimările pentru 2019, de la 1,7% la 1,9%.

Preşedintele Deutsche Bundesbank, Jens Weidmann, a lăsat de înţeles că şi aceste estimări s-ar putea schimba.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO