Eveniment

Locuitorii din Bucureşti, îngrijoraţi de mirosul apei de la robinet. În call-centerul Apa Nova reprezentanţii companiei spun că ar fi recomandat să nu se consume apă direct de la robinet. UPDATE: Poziţia oficială a Apa Nova: Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depăşit limita legală

Locuitorii din Bucureşti, îngrijoraţi de mirosul apei...

Autor: Alexandra Cepăreanu

30.01.2019, 13:20 22123

Mai multe asociaţii de proprietari şi locuitori ai Capitalei s-au adresat în ultimele ore departamentelor de call-center ale Apa Nova Bucureşti semnalând probleme legate de calitatea apei de la robinet. 

„Cu siguranţă aţi observat că apa de la robinet are un miros şi gust ciudat. Am sunat la Apa Nova din partea asociaţiei de proprietari şi mi-au spus că în urma unui incident au fost nevoiţi să foloseacă o cantitate mai mare de clor, dar aflată în limita permisă de lege şi m-au sfătuit să nu dăm copiilor apă de la robinet”, arată un mesaj trimis în cursul zilei de astăzi unui coleg ZF din partea asociaţiei de proprietari al unui bloc din sectorul 6 al Capitalei.

Un alt mesaj postat de un locatar din acelaşi sector arată că „apa miroase efectiv a spital, până şi pe vase rămâne mirosul. Noi locuim pe strada Rezervelor.”

În urma acestor mesaje, ZF a sunat la departamentul de call-center a Apa Nova Bucureşti. Reprezentanta Apa Nova care a răspuns a spus că „în urma dezgheţării unei cantităţi foarte mari de zăpadă, care a avut efect de spălare a suprafeţelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeş şi Dâmboviţa. Noi am luat măsuri de tratare şi am mărit doza de clor pentru ca apa să fie în parametri. Nu s-au depăşit limitele legale, doar disconfortul de miros a rămas.” 

Întrebată dacă apa poate fi consumată direct de la robinet, reprezentanta din call-centerul Apa Nova a spus că poate fi consumată, dar ar trebui lăsată într-un recipient deschis câteva minute înainte de a fi folosită pentru a se elimina mirosul de clor. De asemenea, ea a spus că „de azi dimineaţă am scăzut dozele de clor, nu mai este cantitatea atât de mare, iar apa începe să îşi revină. Mirosul nu mai este la fel de puternic.”

 

UPDATE: Reacţia oficială a Apa Nova 

Ca urmare a topirii bruşte a depunerilor de gheaţă şi zăpadă, cu efect de spălare a suprafeţelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeş şi Dâmboviţa. Deprecierea temporară a calităţii apei râurilor a fost compensată prin măsuri de tratare.

Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depăşit limita legală.

În plus, pe lângă monitorizarea online (continuă 24h/24) în puncte strategice ale sistemului de alimentare cu apă potabilă, se efectuează zilnic analize de probe prelevate din reţea. Rezultatele nu indică depăşiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile.

Ultimele analize au fost efectuate astăzi, 30 ianuarie 2019. Efectul mirosului de clor rezidual resimţit de consumatori este în scădere încă din data de 29.01.2019 şi va dispărea în după amiaza zilei de astăzi.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO