Eveniment

Locuitorii din zona Bucureştii Noi din Capitală au rămas fără apă potabilă, din cauza unei avarii, care va fi remediată în câteva ore

Locuitorii din zona Bucureştii Noi din Capitală au...

Autor: Gabriela Ghitcuta

14.01.2017, 13:08 101

Avaria a fost depistată în noaptea de vineri spre sâmbătă la conducta magistrală de alimentare cu apă din zona Bucureştii Noi, echipele din teren descoperind că este vorba despre o "avarie majoră" la artera transport apă potabilă., informează Apa Nova Bucureşti.

"Având în vedere complexitatea lucrării de remediere şi modernizare a reţelei din zonă, dată de faptul că spărtura s-a produs la o adâncime de peste 3 m, în partea de jos a conductei, în această dimineaţă s-a luat decizia întreruperii temporare a furnizării de apă potabilă pentru a putea redirecţiona apă către consumatorii afectaţi prin intermediul altor conducte magistrale. În câteva ore, toţi consumatorii afectaţi vor beneficia de apă potabilă de la reţeaua publică", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Reprezentanţii instituţiei susţin că este posibil ca la reluarea furnizării să apară turbiditatea apei (apă murdară), precum şi o reducere a presiunii de alimentare la etajele superioare.

"Pentru a evita eventualele probleme de calitate a apei generate de intervenţia aflată în desfăşurare, Apa Nova Bucureşti recomandă consumatorilor ca, la prima utilizare, să lase apa să curgă câteva minute, înainte de a o folosi. Artera de transport avariată, pusă în funcţiune în anul 1977, deserveşte consumatorii aflaţi în perimetrul delimitat de Şoseaua Chitilei, Şoseaua de Centură,Strada Băiculeşti şi Strada Străuleşti. Este vorba de o lucrare complexă care necesită săpături până la adâncimi de 4,5m-5m şi consolidarea malurilor pentru securitatea muncitorilor, intervenţia deremediere, refacerea tronsonului de magistrala afectat. Apa Nova Bucureşti va comunica constant asupra evoluţiei situaţie din teren", informează Apa Nova Bucureşti.

În comunicatul remis agenţiei Mediafax se notează că după finalizarea lucrărilor, cei afectaţi vor beneficia de măsuri compensatorii ca urmare a neplăcerilor create.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO