Eveniment

Londra este în plin proces de recrutare de forţă de muncă: Un studiu realizat de compania de HR Mercer România arată că numărul solicitărilor pentru posturile din industria IT au crescut cu aproape 200% în ultimele nouă luni

Londra este în plin proces de recrutare de forţă de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.09.2018, 18:53 824

Pe piaţa din Londra, numărul solicitărilor pentru postul de analist de date a crescut cu 148%, iar postul de inginer cybersecurity a înregistrat o majorare de 40%, în ultimele nouă luni, arată „Studiul de Remunenare Totală” realizat de compania de HR Mercer România.

„Studiul a vizat piaţa din Londra, iar două dintre cele mai actuale şi solicitate posturi sunt cele de analist de date şi cele de inginer cybersecurity”, a spus Alina Popescu, talent information solution leader pentru România şi regiunea Balcani în cadrul companiei de HR Mercer. Ea a fost prezentă în cadrul prezentării „Studiului de Remunerare Totală” realizat de Mercer România.

Compania de HR Mercer România realizează anual studii salariale pe un eşantion de aproximativ 260 de companii multinaţionale care activeză în peste 12 domenii.

Alina Popescu a spus că analizele de piaţă, studiile şi recrutarea de forţă de muncă nu se opresc la o singură piaţă, acestea fiind realizate la nivel european, „pentru că este clar că Anglia nu are destul personal pentru a acoperi deficitul de forţă de muncă din companii.”

Astfel, 50% din forţa de muncă pe care o recrutează companiile londoneze sunt oameni din afara Londrei. Însă, pentru postul de inginer cybersecurity, unde legislaţia este mai dură, 70% din forţa de muncă este recrutată la nivel local.

În ceea ce priveşte remunerarea pentru posturile de analist de date şi inginer cybersecurity, acestea se situează aproape la acelaşi nivel ca cele acordate pentru poziţiile de leader management.

De asemenea, creşterea numărului de solicitări în ceea ce priveşte aceste două joburi vine odată cu majorarea fluctuaţiei de personal, care a înregistrat anul acesta o rată de 15% a fluctuaţiei de personal. 

„Aceste fluctuaţii de personal înseamnă costuri pentru companii. Antreprenorii trebuie să îşi planifice aceste costuri, să fie pregătite, pentru că în primul rând nu există multe astfel de poziţii în piaţă şi nici oameni care să le ocupe. În prezent, forţa de muncă existentă pe piaţă pentru aceste joburi este de 85%.”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO