Eveniment

Loteria Română a sărit pragul de 1 mld. lei venituri în 2018, cu un profit de 95 milioane de lei: Ne-am diversificat produsele de tip loz instant, preferate de jucători

Loteria Română a sărit pragul de 1 mld. lei venituri...

Autor: Miruna Diaconu

21.10.2019, 07:43 365

Loteria Română, una dintre cele mai profitabile companii de stat, a depăşit pragul de 1 miliard de lei venituri în 2018, iar pentru acest an oficialii companiei estimează o creştere de până la 1,1 mld. lei a cifrei de afaceri.

„Evoluţia pozitivă a cifrei de afaceri şi a profitului Loteriei Române sunt efectele directe ale unei politici de vânzare orientată spre diversificarea portofoliului de produse al companiei şi eficientizarea reţelei de agenţii loto. Astfel, în cursul anului 2018 a continuat diversificarea produselor de tip loz instant, care se situează, inclusiv în 2019, pe un trend ascendent în preferinţele jucătorilor (...)“, au transmis, într-un răspuns pentru ZF, reprezentanţii biroului de comunicare şi protocol al Loteriei Române.

În 2018, Loteria – controlată de stat prin intermediul Ministerului Finanţelor – a avut o cifră de afaceri de  1 mld. lei, în creştere cu 14% faţă de anul anterior. Totodată, compania şi-a sporit profitabilitatea până la nivelul de 95 de milioane de lei (+44% faţă de anul 2017), dar profitul este încă sub nivelul înregistrat în urmă cu cinci ani (în 2014 a avut 100 de milioane de lei profit).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO