Eveniment

Loteria Română, urmărită penal pentru lipsa licenţei la aparate de jocuri; prejudiciul-100 mil. euro

Loteria Română, urmărită penal pentru lipsa licenţei...

Autor: Departamentul Social

09.04.2015, 00:00 174

Într-un comunicat transmis miercuri, Parchetul Curţii de Apel Bucureşti anunţă că a început urmărirea penală în cazul Companiei Naţionale Loteria Română, pentru desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie de activităţi în domeniul jocurilor de noroc.

Conform sursei citate, în perioada 2006-2014 Loteria Română a desfăşurat, fără a avea licenţa şi autorizaţiile necesare, activităţi de tip slot-machine cu un număr total de 6.263 de aparate puse la dicpoziţie de către alte persoane juridice.

De asemenea, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale în cazul SC Lotrom SRL, care în perioada 2006-2014 a pus la dispoziţia Loteriei Române aparate pentru activităţi de jocuri de noroc tip slot-machine cu care au fost desfăşurate activităţi de jocuri de noroc neautorizate şi nelicenţiate.

Procurorii spun că în acest caz prejudiciul se ridică la 463.373.647 de lei.

”În cauză s-a luat măsura asiguratorie a propririi asupra conturilor bancare ale persoanelor cercetate. Cu privire la numele/identitatea altor persoane cercetate, faptele şi infracţiunile reţinute în sarcina acestora şi probele administrate, menţionăm că în momentul de faţă acestea nu pot fi făcute publice întrucît ar fi de natură să afecteae mersul anchetei penale”, mai spun procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

Jurnaliştii de la Rise Project scriu că în acest dosar mai sunt urmărite penal, pe lângă Loteria Română şi compania Lotrom, alte două companii private cu acţionariat grecesc: Intracom şi Intralot, iar ancheta în acest caz fost începută de poliţiştii antifraudă în 2010 şi preluată în acest an de procurorii de la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit Rise Project, Loteria Română a luat cele 6.263 de aparate electronice de la Lotrom printr-un contract finanţat de celelalte două companii din grupul grec. Banii urmau să fie returnaţi din încasări, însă, potrivit acordului comercial încheiat, aparatele au fost înregistrate pentru un alt joc de noroc -“video-loterie” -, care este taxat diferit.

Jurnaliştii de la Rise Project mai scriu că anchetatorii vor să recupereze alte 130 de milioane de euro de la Loterie şi de la cele trei companii private pentru veniturile încasate ilegal după 2009, când o ordonanţă de urgenţă a schimbat regulile pe piaţa jocurilor de noroc.

Compania Naţională Loteria Română este lider pe această piaţă, cu peste 1.109 de spaţii în care sunt amplasate aparate electronice “slot machine”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO