Eveniment

Lovitură de teatru: UDMR nu votează moţiunea de cenzură. ”Nu vom fi în sală”

Lovitură de teatru: UDMR nu votează moţiunea de...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

27.06.2018, 10:00 966

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, miercuri dimineaţă, că parlamentarii formaţiunii nu vor vota moţiunea de cenzură iniţiată de senatorii şi deputaţii PNL, USR şi PMP, ei urmând să părăsească sala plenului după dezbatere.

”Vom participa la dezbaterea moţiunii de cenzură. Vom avea şi noi de spus acolo ceva, aşa cum fiecare grup parlamentar are câteva minute şi vom spune acolo punctul nostru de vedere şi vom părăsi sala, vomfi absenţi. Deci nu se pune problema să asigurăm cvorumul, să ne abţinem, să nu ştiu ce. Nu vom fi în sală şi vom fi absenţi în momentul votului”, a declarat Kelemen Hunor.

El a mai afirmat că PSD va demonstra că, alături de ALDE, are majoritate.

”Moţiunea de cenzură este un instrument esenţial în ceea ce priveşte controlul guvernului şi chiar este mai mult - se poate schimba rezultatul alegerilor parlamentare, majoritatea parlamentară se poate schimba prin moţiunea de cenzură, dar ca să se întâmpole acest lucru e nevoie ceva mai mult decât o critică, mai mult sau mai puţin coerentă, trebuie şi o viziune despre viitor, un lider, un program de guvernare, o listă de miniştri cu care poţi să mergi în a doua clipăă mai departe, ceea ce lipseşte în acest moment”, a adăugat preşedintele UDMR după şedinţa grupurilor reunite ale senatorilor şi deputaţilor formaţiunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO