• Leu / EUR4.9471
  • Leu / GBP5.6906
  • Leu / USD5.0130
Eveniment

Lovitură pentru Dragnea: un bileţel roz cu CNP-ul lui, probă în dosarul Tel Drum

Lovitură pentru Dragnea: un bileţel roz cu CNP-ul lui, probă în dosarul Tel Drum

Autor: Mediafax

30.11.2017, 00:04 1769
La percheziţiile din vară, procurorii ar fi găsit un bileţel roz pe care era scris codul numeric personal al lui Liviu Dragnea, iar în dreptul acestuia era indicativul „şefu“, aceasta fiind proba anchetatorilor pentru acuzaţiile din dosarul Tel Drum, susţine Maria Vasii, avocata liderului PSD.

Avocata Maria Vasii a declarat, miercuri, că la percheziţiile din vara anului 2017 procurorii ar fi găsit un bileţel roz pe care era trecut codul numeric personal al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, alături de indicativul „şefu“. Apărătoarea lui Liviu Dragnea susţine că aceasta ar fi fost proba procurorilor pentru a-l acuza pe liderul PSD de constituire de grup infracţional organizat. Vasii a mai precizat că, de fapt, bileţelul era pentru şoferul lui Liviu Dragnea, care avea astfel datele acestuia pentru a-i reface permisul de vânătoare.

Liviu Dragnea a contestat sechestrul dispus de DNA în dosarul Tel Drum, în valoare de aproximativ 27 milioane euro, instanţa supremă stabilind termen pentru data de 29 noiembrie. Preşedintele PSD a invocat faptul că nu s-a constituit nicio parte vătămată în cauză.

„Procurorul nu a procedat potrivit legii la determinarea pretinsului prejudiciu - nefiind până la acest moment o constituire de parte civilă în cauză. Sub acest aspect vă solicit să observaţi că nu mi-a fost adusă la cunoştiinţă împrejurarea că ar exista vreo constituire de parte civilă din partea vreunei părţi civile. Procurorul nu are vocaţie să solicite sau să dispună măsuri asiguratorii înainte de constituirea de parte civilă- respectiv înainte de momentul procesual al revendicării unor despăgubiri din partea celor pretins vătămaţi/prejudiciaţi prin săvârşirea infracţiunii ce face obiect al acţiunii penale. Nu a procedat la evaluarea bunurilor puse sub sechestru pentru a păstra limita prevăzută de lege de întindere a măsurii asiguratorii .(..) Nefiind justificată legal ipoteza de luare a măsurii sechestrului prin poprire asupra conturilor mele bancare, vă solicit a dispune ridicarea măsurii popririi“, se arată în contestaţia depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de avocatul lui Liviu Dragnea.

„Examinând ordonanţa procurorului de instituire a măsurii asiguratorii se observă că procurorul a făcut abstracţie de existenţă unui act procesual anterior- Ordonanţa de neîncepere a urmăririi penale emisă anterior de către un procuror din cadrul PÎCCJ-DNA –asupra aceleiaşi stări de fapt ce constituie obiect al investigaţiei penale în prezenta cauză – şi ca atare nu a luat în considerare principiul non-bis –in –idem - ce reprezintă o cauză de stingere a acţiunii penale- şi în aceste împrejurări nu există temei pentru luarea măsurii asiguratorii în dosar“, se mai arată în documentul depus la instanţă.

Procurorii au pus sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparţine liderului PSD.

În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

„Până în acest moment, nici autoritatea de management (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Fondurilor Europene) nu s-a constituit parte civilă cu privire la sumele ce ar fi fost obţinute nelegal din fonduri europene de peste 20 milioane euro), nici Consiliul judeţean Teleorman nu s-a constituit parte civilă cu privire la prejudiciul ce ar fi fost produs prin infracţiunile de abuz în serviciu ( peste 31 milioane lei)“, au transmis procurorii.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9471
Diferență: -0,0182
Ieri: 4.9480
Azi: 5.0130
Diferență: -1,1477
Ieri: 5.0712
Azi: 5.6906
Diferență: 0,4253
Ieri: 5.6665
Azi: 5.0700
Diferență: -0,8584
Ieri: 5.1139