Eveniment

Lovitură de teatru în cazul arestării pentru consum de droguri a unui şef de serviciu secret: Clinica unde se organizau ”şedinţele de spiritism” este deţinută de Vanessa Youness, un personaj misterior cu legături la vârful puterii, acuzată că a luat 1 mil. euro în afacerea Microsoft

Lovitură de teatru în cazul arestării pentru consum de...
16.12.2019, 00:02 8805

Gelu Oltean, fost şef al DIPI, Vanessa Youness, şi un cetăţean britanic au fost arestaţi pentru 30 de zile în dosarul de trafic de droguri instrumentat de DIICOT Braşov. 

Potrivit procurorilor DIICOT, cei trei ar fi organizat întâlniri pentru consum de droguri în Dâmboviţa. O parte din partidele de consum ar fi fost organizate la o clinică de wellness, fondată de Vanessa Youness. Pe site-ul clinicii, Vanessa Youness promite că participanţii vor ”gasi o oaza de liniste, in care mintea se poate relaxa si detoxifia”.

La începutul anului, DNA a trimis-o în judecată pe Vanessa Amal Youness, pentru trafic de influenţă, ea fiind acuzată că ar fi primit un milion de euro de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă un înalt demnitar pentru aprobarea unor documente privind licenţele IT din şcoli. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, a Vanessei Amal Youness pentru trafic de influenţă.

Aceasta este o cauză din amplul dosar Microsoft. „ În perioada februarie – august 2011, inculpata Youness Amal Vanessa a pretins şi ulterior a primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, promiţând că va interveni pe lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licenţele IT pentru produse utilizate de către Ministerul Educaţiei Naţionale în şcoli. Documentaţia respectivă a fost aprobată la data de 06 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei, menţionate mai sus. Cu toate acestea, inculpata a primit banii pretinşi, în două tranşe, printr-un intermediar, astfel: suma de 720.621 euro a fost virată în contul unei societăţi controlată de Youness Amal Vanessa, exact în ziua în care Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a primit confirmarea oficială a aprobării documentelor respective (14.07.2011); restul sumei i-a fost înmânată inculpatei în numerar”, arată DNA, printr-un comunicat de presă. În dosar, s-a dispus sechestrului asigurator, asupra mai multor bunuri imobile (4 terenuri, 6 apartamente, 2 garaje, etc.) ale Vanessei Youness. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO