Eveniment

LOVITURĂ de teatru: După avalanşa de nedumerire generată de temutul Formular 600 de la ANAF, PSD dă înapoi şi amână termenul de depunere pentru luna martie. Liviu Dragnea: Va fi promovată în prima şedinţă de guvern o ordonanţă de urgenţă

LOVITURĂ de teatru: După avalanşa de nedumerire...

Autor: Iasmina Ardelean

22.01.2018, 14:52 4851

Liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au o întrevedere, luni, la biroul preşedintelui Camerei, înaintea CExN al PSD. Liderii coaliţiei de guvernare au discutat, luni, despre programul de guvernare şi despre Formularul 600, existând posibilitatea ca termenul de depunere a acestuia să fie amânat, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Liviu Dragnea a anunţat că termenul de depunere a formularului va fi amânat până în martie.

”Am avut o întâlnire astăzi, împreună cu premierul desemnat Viorica Dăncilă şi ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa, în care am solicitat ca în prima şedinţă de guvern să fie promovată o OUG prin care depunerea acestei declaraţii să fie amânată până la 1 martie şi să se meargă până la eliminarea declaraţiei 600, în condiţia să se găsească soluţia pentru ca persoanele fizice care trebuia să plătească aceste contribuţii să rămână asiguraţi în sistemul de asigurări. Trebuie să se prevadă măsuri prin care să se aplice civilizat această prevedere, iar pentru cei care au depus deja declaraţia 600 să se prevadă măsuri tranzitorii în acea ordonanţă”. 

”S-a comunicat foarte prost pe acest subiect, le-am cerut tuturor colegilor mei să se abţină de la acest subiect pentru că majoritatea nu l-au înţeles. După ce se instalează guvernul o să explice în detaliu despre ce este vorba”. 

”În ceea ce priveşte contribuţiile aferente impozitului pe arendă, impactul bugetar este nesemnificativ: 29 de milioane de lei”. 


Liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au discutat, luni, despre programul de guvernare şi despre Formularul 600, existând posibilitatea ca termenul de depunere a acestuia să fie amânat, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Sursele citate au precizat că termenul de depunere a formularului s-ar putea amâna până se va găsi o soluţie.

Site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - www.anaf.ro - a fost blocat, luni, în condiţiile în care 210.000 de contribuabili trebuie să descarce şi să completeze, până la 31 ianuarie, Formularul 600 privind veniturile din activităţi independente, pentru determinarea contribuţiilor sociale.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, luni, la ora 16.00, pentru a discuta componenţa Guvernului Dăncilă. Şi ALDE are programată o şedinţă, la ora 15.00, la care se vor discuta idei pentru programul de guvernare, au declarat surse politice.

Comitetul Executiv al PSD s-ar putea reuni şi vineri, 26 ianuarie, pentru a stabili componenţa finală a Guvernului Dăncilă, în condiţiile în care dezbaterile nu vor fi finalizate în şedinţa de luni, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse social-democrate.

Tot vineri, ALDE va avea o întrunire în care se va discuta despre portofoliile formaţiunii în Guvernul Dăncilă.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a venit la Dragnea însoţit de Daniel Chiţoiu şi Varujan Vosganian.

Dragnea are o serie de întâlniri şi cu liderii de organizaţii judeţene ale PSD, care fac propuneri privind componenţa Executivului.

 

FORMULARUL 600:

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO