Eveniment

Luca Militello, directorul spitalului Monza din Bucureşti: Este momentul să investim în sistemul de sănătate, atât operatorii privaţi, cât şi cei publici. Piaţa medicală are nevoie de investiţii constante

Videoconferinta ZF Health&Pharma Summit'20

Luca Militello, directorul general al Spitalului Monza din Bucureşti

Luca Militello, directorul general al Spitalului Monza din Bucureşti

Autor: Alexandra Cepăreanu

16.09.2020, 12:22 2334

Luca Militello, directorul general al Spitalului Monza din Bucureşti, afirmă că piaţa medicală din România are nevoie de investiţii constante, atât din partea mediului privat, cât şi di partea mediului public.

„Este momentul de investit în sănătate, nu ne oprim. Piaţa medicală are nevoi de investiţii constante, trebuie să investească atât statul, dar şi operatorul privat. Sunt de acord cu faptul că nu există un sistem de sănătate public şi unul privat. Pperatorii publici şi cei privaţi pot lucra împreună”, a spus Luca Militello, prezent la videoconferinţa ZF Health&Pharma Summit'20.

El a menţionat că în luna mai, a fost lansat în Bucureşti „cel mai mare centru de fertilizare în vitro”, iar spitalul Monza va continua să investească într-un spital de oncologie, ce urmează să fie deschis la începutului anului 2021.

„Spitalul de oncologie va avea 100 de paturi şi va fi operat de noi. Investim circa 10 mil. euro în aparatură medicală şi resurse. Am început altă colaborare cu ministerul Sănătăţii şi ISU. Am preluat spitalul modular din Chitila, care este pus la dispoziţie de doi operatori din reţeaua privată de retail. Aceştia au pus la dispoziţie spitalul pentru pacienţi cu Covid, iar acum am preluat noi acest spital. Este dschis de o săptămână, săptămâna trecută am primit primii pacienţi.”

 
 

Alte declaraţii

Grupul Monza nu a oprit deloc activitatea, am avut şi noroc că structurile noastre nu au fost greu de adaptat momentului. Activitatea nu a scăzut în primul semestru, am înregistrat un plus de 8% faţă de primul semestru al anului trecut. Activitatea a scăzut puţin în aprilie, dar s-a îmbunătăţit în luna mai.

În spitalul din Chitila sunt pacienţi cu forme uşoare. S-a stabilit că pacientul cu forme uşoare este dus la acel spital din Chitila, i se face investigaţie, set de analize şi consult de boli infecţioase şi medicină internă, iar la finalul zilei medicul stabileşte dacă pacientul poate merge acasă să stea în izolare, dacă are forme grave mergem în spital de boli infecţioase sau de suprot Covid-.

Suntem încă spital suport Covid, dar s-a preferat să ne concentrăm pe spitale din prima linie, în prezent nu putem primi pacienţi cu Covid.

Am avut 200 de pacienţi internaţi, 50 cu forme grave. Am folosit paturi de terapie intensivă. Aici a fost dovada că operatorii publici şi privaţi pot lucra împreună. Pacientul era redirecţionat în funcţie de locuri libere, a fost o colaborare bună.

Numărul de pacienţi zilnic este constant în prezent. Să vedem ce se va întâmpla, acum că au început şcolile.

Experienţa din Italia ne spune anumite lucruri. Nu am trecut încă de pragul tragic, dar trebuie să avem grijă. Dacă se respectă anumite reguli, lucrurile pot fi ţinute sub control.

Factorul principal la care ne uităm ca oeprator este numărul de paturi din terapia intensivă care sunt ocupate. Dacă nu depăşim pragul de 500 de paturi lucrurile sunt sub control.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO