Eveniment

Lucian Bode, ministrul de Interne: România este prima ţară care a semnat un plan de sprijin cu Agenţia pentru Azil a UE, care va ajuta ţara noastră la gestionarea fluxului de refugiaţi

Lucian Bode, ministrul de Interne: România este prima...

Autor: Mediafax

28.03.2022, 19:37 70

România este primul stat membru al UE care a semnat planul operaţional de sprijin cu Agenţia pentru Azil a Uniunii, care va ajuta ţara noastră la gestionarea fluxului de refugiaţi, a anunţat ministrul de Interne Lucian Bode.

Ministerul de Interne Lucian Bode a participat luni la Bruxelles la reuniunea Consiliului extraordinar Justiţie şi Afaceri Interne, organizat de Preşedinţia franceză a Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul discuţiilor, ministrul român a spus că România a devenit o importantă bază logistică pentru o mare parte din ajutorul umanitar internaţional adresat Ucrainei. Acesta a făcut apel către toţi partenerii europeni să continue să sprijine Ucraina şi cetăţenii ucraineni.

Ministrul de Interne a semnat împreună cu directorul executiv al Agenţiei pentru Azil a Uniunii Europene, Nina Gregori, planul operaţional de sprijin pentru România.

„Este vorba de un document important care vizează sprijinirea concretă a autorităţilor române în gestionarea fluxului de refugiaţi proveniţi din Ucraina, România devenind primul stat membru care a semnat un astfel de document. Avem nevoie de sprijinul Agenţiei pentru Azil a Uniunii Europene, deoarece conflictul din Ucraina a determinat în ultima perioadă un aflux masiv de persoane strămutate, ceea ce a generat provocări pe măsură pentru autorităţile române, mai ales pentru care gestionează problematica azilului la nivel naţional”, susţine Lucian Bode.

Ministrul a avut o întrevedere bilaterală şi cu Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne, cu care a discutat despre cele mai recente evoluţii şi despre măsurile de coordonare necesare la nivel european în privinţa gestionării refugiaţilor din Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO