Eveniment

Lucian Bondoc, Casa de avocatură Bondoc şi Asociaţii: Procedura de acces la medicamentele inovative rămâne lungă în cazul României

ZF Health&Pharma Summit'22

Lucian Bondoc, Casa de avocatură Bondoc şi Asociaţii:...

Autor: Cristina Bellu

27.09.2022, 11:53 682

Lucian Bondoc, Managing Partner în cardul casei de avocatură Bondoc şi Asociaţii, consideră că procedura de acces la medicamentele inovative rămâne lungă în cazul României. La fel, şi presiunea pentru accesul pe piaţă este destul de mare, în contextul în care precedura de health technology assessment face ca majoritatea medicamentelor noi să nu poată intra pe piaţă decât într-un regim de cost volum.

"Situaţia privind accesul medicamentelor inovative s-a îmbunătăţit faţă de acum câţiva ani, dar procedura rămâne lungă.De asemenea, presiunea pentru accesul pe piaţă efectiv este destul de mare pentru că precedura de health technology assessment face ca marea majoritate a medicamentelor noi să nu poată intra pe piaţă decât într-un regim de cost volum, cost volum rezultat, ceea ce implică discount-uri foarte mari şi riscuri în caz de depăşire", a spus Lucian Bondoc la ZF Health&Pharma Summit'22 .

Alte declaraţii

Inflaţia de anul acesta pune presiune foarte mare pe preţuri, cursul de schimb are rolul său. În ultimii 4 ani, inflaţia cumulată ajunge la peste 35%, iar cea de anul acesta, suntem deja în zona de 15%, gerenrează probleme mai largi de accesibilitate reală. Sunt şi probleme pe contractul cadru.

Este un lucru foarte important economic, dar şi foarte important pentru români de a avea acces la tratamente care încă nu sunt aprobate, dar sunt în fază de studul 3 şi reprezintă o şansă la prelungirea vieţii pentru foarte mulţi.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO