Eveniment

Lucrurile se complică: Primăria Capitalei a pus la dispoziţie o locaţie secretă, care nu poate fi dezvăluită, unde sunt ţinuţi în carantină românii întorşi din China

Lucrurile se complică: Primăria Capitalei a pus la...

Autor: Ana Petrescu

10.02.2020, 13:51 546

Gabriela Firea a anunţat, luni, că Primăria Capitalei a pus la dispoziţie un spaţiu în care vor sta în carantină timp de 14 zile românii întorşi din China, pentru a vedea dacă au coronavirus. Edilul a precizat locul are o capacitate de maximum 100 de persoane.

„Pe acest subiect, domnul secretar de stat Raed Arafat face toate comunicările publice. Aşa este normal şi legal. Pot să confirm doar faptul că atât săptămâna trecută, cât şi în week-end am ţinut permanent legătura cu domnul secretar de stat Raed Arafat, în cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă la nivelul municipiului Bucureşti. Împreună am luat toate măsurile care se impun. E adevărat. Am pus la dispoziţie o locaţie pentru persoanele care trebuie să fie carantinate în această perioadă timp de 14 zile. Într-adevăr locaţia a fost pusă la dispoziţie de Primăria Capitalei”, a declarat Gabriela Firea, luni la Parlament, înaintea CEx al PSD.

Ea a mai spus că nu poate spune adresa locului respectiv, însă românii care vor sta în carantină vor beneficia de îmbrăcăminte, alimente şi obiecte de îngrijre personală.

„E un secret de serviciu. Nu pot să vă dau adresa. Nu, pentru că aşa am stabilit spre binele acestor persoane care trebuie să stea în carantină timp de 14 zile şi pentru persoanele care vor veni în continuare în ţară şi vor avea nevoie de un spaţiu. Unul securizat, un spaţiu adecvat, primitor, cu îmbrăcăminte, alimente, obiecte de îngrijire personală, astfel încât să se simtă în siguranţă”, a explicat Firea.

Primarul general al Capitalei a adăugat că spaţiul are o capacitate de maximum 100 de persoane, însă a precizat că speră să nu se ajungă la un număr atât de mare de oameni care să intre în carantină.

„Acum sunt carantinate două persoane. Nu am voie să spun identitatea acestora. Avem o capacitate de maximum 100 de persoane. Sperăm să nu se ajungă la un număr atât de mare de persoane care să aibă nevoie de o carantină. Ajung acolo persoanele care s-au aflat în zona în care a fost depistat virusul corona şi se întorc în România”, a completat Firea.

Întrebată dacă a colaborat cu premierul demis Ludovic Orban pe subiect, edilul general al Capitalei a răspuns: „Nu, nu am discutat cu dl premier. Am discutat doar cu dl secretar de stat Raed Arafat şi sincer la ce preocupări văd că are dl premier demis, garduri, şanţuri, nu cred că este interesat de o situaţie care trebuie să fie gestionată şi la nivelul României. Toţi premierii europeni sunt preocupaţi de coronavirus. La noi în România premierul e interesat de garduri, de şanţuri, de cu totul altceva”.

Doi români aduşi din China, prin Germania, au ajuns, duminică seară, în Bucureşti cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române. Aeronava este configurată pentru misiuni de evacuare medicală şi are instalată o cameră specială de izolare.

Cei doi români nu prezintă simptome specifice coronavirusului, însă vor fi plasaţi în carantină pentru a fi testaţi şi supravegheaţi, informează Ministerul Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24