Eveniment

Ludovic Orban a cerut finalizarea achizţiei de măşti pentru elevi şi persoanele defavorizate. Care este termenul limită

Ludovic Orban a cerut finalizarea achizţiei de măşti...

Autor: Gabriel Pecheanu

27.05.2020, 10:14 76

Premierul Ludovic Orban le-a cerut miniştrilor Muncii, Sănătăţii şi Educaţiei, în şedinţa de miercuri a Guvernului, să finalizeze achiziţia de măşti de protecţiei pentru elevi şi persoanele defavorizare.

”Aveţi grijă că aveţi obliaţia de a finaliza procedura de licitaţie şi de a şi distribui măştile. Ministerul Educaţiei, cel târziu până pe 1 iunie măştile trebuie să ajungă la şcoli, iar Ministerul Sănătăţii, în momentul în care aveţi datele de la autorităţile locale, iar aici trebuie să se mişte rapid direcţiile de sănătate, trebuie să lansaţi imediat procedura de licitaţie, astfel încât să putem să distribuim măştile persoanelor aflate în stare de vulnerabilitate”, a cerut în şedinţa de Guvern premierul Ludovic Orban.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus că Ministerul Muncii trebuie să mai dea unele avize, apoi va fi declanşată licitaţia.

La rândul ei, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a dat asigurări că până pe data de 2 iunie, atunci când elevii revin pentru cursurile de pregătire, în fiecare unitate de încvăţământ să existe măşyile necesare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO