Eveniment

Ludovic Orban: Aproape 40.000 de persoane fizice şi juridice au beneficiat de suspendarea plăţii ratelor

Ludovic Orban: Aproape 40.000 de persoane fizice şi...

Autor: Otilia Serescu

04.05.2020, 21:03 103

Aproape 40.000 de persoane fizice şi juridice au beneficiat de măsura suspendării plăţii ratelor, a anunţat, luni seara, premierul Ludovic Orban. 

Premierul Ludovic Orban a prezentat, luni seara, bilanţul de activitate la şase luni de la preluarea mandatului a Guvernului pe care îl conduce, dar şi măsurile luate în perioada crizei provocate de epidemia de COVID-19.

„Aproape 40.000 de persoane şi firme au beneficiat până acum de această decizie, a suspendării ratelor. (...) Am suspendat propririle şi executările silite pentru creanţele bugetare. Am ridicat presiunea care era pusă pe companii şi pe persoanele fizice din cauza acestor propriri pentru creanţe bugetare. Am amânat termenul pentru depunerea solicitărilor de restructurare a crenţelor bugetare. L-am amânat până la data de 30 octombrie cu notificarea prealabilă a organelor fiscale până la data de 31 iulie. (...) Am ridicat presiunea în privinţa taxelor şi impozitelor locale prorogând termenul la care pot fi plătite până la 30 iunie”, a spus, luni, Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Şeful Executivului spune că 570.000 de angajaţi au primit şomaj tehnic.

„Am scutit de plata impozitelor speciale care se plăteau pe numărul de locuri de cazare sau suprafeţe pe perioada stării de urgenţă şi intenţionăm să lungim această măsură până la redeschiderea activităţii în Horeca”, a adăugat Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO