Eveniment

Ludovic Orban aruncă problema crizei politice din România în curtea lui Klaus Iohannis: Soluţia crizei este la preşedinte, un tête-à-tête de 15 minute, nu ştiu de ce nu o face

Ludovic Orban aruncă problema crizei politice din România în curtea lui Klaus Iohannis: Soluţia crizei este la preşedinte, un tête-à-tête de 15 minute, nu ştiu de ce nu o face

Autor: Petru Mazilu

15.09.2021, 13:10 240

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că preşedintele României, Klaus Iohannis, poate rezolva imediat criza politică de la Bucureşti. Este nevoie de un un tête-à-tête cu cei implicaţi, nu ştiu de ce nu o face, spune Orban.

Liderul PNL a declarat miercuri că preşedintele României, Klaus Iohannis, poate rezolva criza politică în doar 15 minute.

„Preşedintele poate rezolva criza... un tête-à-tête de 15 minute cu cei implicaţi”, a explicat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a mai spus că se află într-o comunicare constituţională permanentă cu preşedintele României şi că şeful statului ar putea să-i convingă pe liberalii din tabăra Cîţu să refacă alianţa de guvernare

„Sunt convins că preşedintele Iohannis poate să-i convingă pe colegii mei de lucruri pe care eu nu pot să-i conving... Nu ştiu de ce nu o face... Este atributul constituţional al preşedintelui să intervină, dar nu după 25 septembrie, ci astăzi dacă se doreşte”, a adăugat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a spus din nou care sunt opţiunile politice în acest moment, potrivit propriei viziuni.

„Refacerea coaliţiei, este foarte simplu. Partidul USR PLUS a exprimat o condiţie peste care nu poate trece, este foarte simplu, nu există decât trei soluţii pentru România: refacem coaliţia, facem un blat politic cu PSD, aşa cum se pare că se întâmplă şi eu sunt total împotrivă, sau opoziţia. Singura soluţie corectă este refacerea coaliţiei”, a precizat preşedintele PNL.

USR PLUS şi-a retras miniştrii din Guvern solicitând demisia premierului Florin Cîţu. Liberalii din tabăra Cîţu îl susţin pe premier, iar reprezentanţii USR PLUS şi AUR au depus o moţiune de cenzură pentru înlăturarea Guvernului.

AFACERI DE LA ZERO