Eveniment

Ludovic Orban critică decizia PSD de a ataca legea bugetului la CCR: Un act iresponsabil care va provoca consecinţe negative

Ludovic Orban critică decizia PSD de a ataca legea...

Autor: Elena Crangasu, Gabriel Pecheanu

19.12.2019, 14:30 195

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că atacarea legii bugetului de stat la CCR, pentru care Executivul şi-a asumat răspunderea în Parlament, ar fi un act iresponsabil, care va crea o incertitudine extrem de mare atât în societatea românească, cât şi la nivel internaţional.

”Răspunderea pentru neintrarea în vigoare a legii bugetului de stat va aparţine PSD. Nu mă aştept la nimic bun din partea PSD. Dacă vor ataca la Curtea Constituţională, nu vor face altceva decât să amâne intrarea în vigoare a bugetului, să creeze o incertitudine extrem de mare atât în societatea românească, cât şi la nivel internaţional. Le atrag atenţia că atacarea legii bugetului de stat, mai ales în condiţiile în care ne găsim astăzi, la Curtea Constituţională, este un act iresponsabil, care va provoca consecinţe negative pentru fiecare român”, a declarat la RRA Ludovic Orban.

El a mai spus că a ales procedura angajării răspunderii pentru că obiectivul este ca până la data de 31 decembrie România să aibă bugetul pentru 2020.

”Nu numai România să aibă bugetul pentru 2020, ci să dăm un semnal extern de stabilitate şi de bune intenţii prin acest buget. Ştim foarte clar că există îngrijorare şi la nivelul Comisiei Europene, există îngrijorare la nivelul pieţei financiare internaţionale, există îngrijorare din partea investitorilor, din partea partenerilor”, a adăugat premierul.

PSD va sesiza Curtea Constituţională pentru conflict de natură constituţională, imediat după ce proiectul de buget de stat va fi adoptat prin metoda angajării răspunderii Guvernului, au declarat surse din partid pentru MEDIAFAX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO