Eveniment

Ludovic Orban, despre anticipate: Nu ne vom angaja în această procedură fără minime garanţii

Ludovic Orban, despre anticipate: Nu ne vom angaja în...

Autor: Laura Buciu, Mediafax

20.12.2019, 14:49 62

Ludovic Orban a declarat, vineri, la Timişoara, că PNL nu se va angaja în procedura de alegeri anticipate fără minime garanţii că acest lucru poate fi finalizat „cu succes”. „Dacă sunt posibile, PNL va declanşa procedurile pentru declanşarea alegerilor anticipate”, spune premierul. 

Preşedintele PNL a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că declanşarea alegerilor anticipate nu este o variantă care să poată fi luată în calcul acum.

„Dacă sunt posibile, PNL va declanşa procedurile pentru declanşarea alegerilor anticipate. Pentru a declanşa alegeri anticipate este bine ca toţi oamenii să ştie, este un mecanism destul de complicat prevăzut de Constituţie, în care după căderea unui guvern. Pentru a putea fi dizolvat Parlamentul este obligatoriu ca două propuneri de guvern să fie respinse de Parlament. Pentru a declanşa procedura de anticipate avem nevoie de un acord, un parteneriat între nişte formaţiuni politice care să confere o minimă garanţie că există măcar o jumătate din parlamentari care achiezează la acest lucru: de a nu vota cele două propuneri de guvern. Altfel, ne aruncăm într-o aventură care nu poate să provoace decât o criză guvernamentală şi o instabilitate, o nesiguranţă atât pentru români cât şi pentru partenerii externi”, a spus Orban.

Întrebat, în continuare, dacă PNL susţine, totuşi, anticipatele, Orban răspuns că PNL nu se va angaja în această procedură „fără minime garanţii”.

„Suntem partid responsabil şi nu ne vom angaja în această procedură fără să avem minime garanţii că este posibilitatea să fie finalizată cu succes”, a mai spus premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO