• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Eveniment

Ludovic Orban despre moţiunea de cenzură pregătită de PSD: Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din teren

Ludovic Orban despre moţiunea de cenzură pregătită de PSD: Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din teren

Autor: Andreea Tobias

17.08.2020, 12:28 151

Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din teren, a spus premierul Ludovic Orban luni, întrebat despre moţiunea de cenzură pregătită de PSD. Despre negocierile purtate înainte de moţiune, premierul a spus că este „un om deschis dialogului”.

„Socoteala de acasă ştiţi că nu întotdeauna se potriveşte cu cea din teren. După părerea mea, această moţiune de cenzură reprezintă încă un act iresponsabil din partea PSD. Să depui moţiune de cenzură, să încerci să dai jos un Guvern care şi-a făcut datoria faţă de ţară, care gestionează cu corectitudine şi profesionalism şi eficienţă problemele grave care au apărut din cauza epidemiei, din cauza crizei economice, din cauza secetei, din cauza inundaţiilor, un guvern confruntat cu dificultăţi care nu au mai existat în istoria României de foarte multă vreme, să dai jos Guvernul mi se pare un gest iresponsabil şi complet lipsit de logică şi este un gest împotriva interesului României”, a răspuns premierul.

Acesta a amintit că Guvernul trebuie să implementeze toate măsurile din programul de relansare economică şi pregăteşte documentele pentru absorbţia celor 80 de miliarde de euro care vor fi alocaţi României începând cu 1 ianuarie 2021.

În plus, Guvernul pregăteşte „cu minuţiozitate” începerea şcolii, se luptă „cu toate armele împotriva virusului” şi „se vede că de când are din nou la dispoziţie instrumentele legale pe care le au toate celelalte ţări europene există o tendinţă de oprire a numărului de infectări, chiar există un uşor trend descendent”.

„Să depui o moţiune de cenzură cu trei luni înainte de alegerile parlamentare, când românii vor fi cei care vor decide cine să conducă România în perioada următoare, este un act iresponsabil şi este împotriva interesului României”, a adăugat Orban.

Întrebat dacă va negocia astfel încât moţiunea de cenzură să nu treacă, premierul a răspuns: „Sunt un om deschis dialogului care de-a lungul timpului a dialogat cu orice om care a vrut să dialogheze”.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: