Eveniment

Ludovic Orban, despre problema redeschiderii grădiniţelor: Toată lumea aşteaptă răspunsuri, nu vă putem da, încă, aceste răspunsuri. Ştiu că mulţi părinţi riscă să-şi piardă locul de muncă

Ludovic Orban, despre problema redeschiderii...

Autor: Otilia Serescu

30.04.2020, 10:47 149

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, că nu poate da, deocamdată, un răspuns cu privire la posibilitatea redeschiderii creşelor şi a grădiniţelor, adăugând, însă, că ştie că sunt probleme mai ales în familiie monoparentale, iar mulţi părinţi riscă să rămână fără locuri de muncă.

„Toată lumea aşteaptă răspunsuri, nu vă putem da, încă, aceste răspunsuri. (...) Ştiu că este o problemă legată de copii, de exemplu în familiile monoparentale, chiar dacă beneficiază de Legea 19, plata indemnizaţiei de 75%, sunt foarte multe mame şi taţi care pot să rişte să-şi piardă locul de muncă pentru că stau acasă, iar angajatorul le cere să vină la serviciu şi atunci trebuie găsită o modalitate de a putea să aibă grijă de copii, suplimentar faţă de alocarea pe care am stabilit-o prin Legea 19, completată de ordonanţa noastră”, a afirmat, joi, Ludovic Orban, întrebat dacă instituţiile de învăţământ pentru preşcolari vor fi deschise în acest an.

Premierul a adăugat că, în primă fază, vor fi ridicate restricţiile pentru care există cel mai mic risc epidemiologic.

„Ridicarea restricţiilor se va face gradual. Vom aştepta o perioadă (...) de 14 zile - 15 zile, pentru a vedea dacă sunt efecte privitoare la diseminarea sau răspândirea virusului, după care vom trece la următoarele măsuri. De asemenea, trebuie pregătite şi măsuri de protejare, dacă dăm drumul la restaurante trebuie să stabilim nişte reguli şi proprietarii de restaurante vor trebui să se adapteze acestor reguli, la fel şi în cazul unor posibile creşe, grădiniţe", a mai spus Orban.

Şeful Executivului a fost prezent, joi, la Iaşi, pentru a asista la plecarea unei echipe de medici în Republica Moldova, care va ajuta la tratarea persoanelor cu COVID-19.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO