Eveniment

Ludovic Orban este audiat de către procurorii DIICOT în dosarul Vioricăi Dăncilă

Ludovic Orban este audiat de către procurorii DIICOT în...

Autor: Florin Zafiu

03.07.2018, 10:12 179

Liderul PNL, Ludovic Orban, s-a prezentat marţi dimineaţă la sediul DIICOT, pentru a fi audiat în dosarul deschis în urma plângerii depuse de către acesta împotriva premierului Viorica Dăncilă, acesta declarând că le va da procurorilor toate informaţiile pe care le deţine.

„Am fost citat de procurorii DIICOT, care au inceput urmărire penală in rem pentru cercetarea faptelor şi în mod evident voi comunica toate informaţiile pe care le cunosc legat de subiectul în cauză. Sesizarea mea se referă la posibilitatea comiterii a patru infracţiuni posibile. (...) Eu am fost invitat să dau declaraţie, voi da declaraţie, voi pune la dispoziţia procurorilor informaţiile pe care le cunosc din media, din surse deschise, urmând ca procurorul să efectueze cercetarea conform legii. Sesizarea mea nu se referă la fondul deciziei, ci la modul în care a fost luată decizia, la modul în care Liviu Dragnea şi Vasilica Viorica Dăncilă au acţionat, încălcând prevederi ale Constituţiei şi prevederi ale legilor în vigoare. Nu am nimic contra statului Israel. Această interpretare a fost dată în mod eronat de Liviu Dragnea. Toate informaţiile se bazează pe surse deschise”, a declarat Ludovic Orban, înainte de a fi audiat.

Procurorii au început urmărirea penală pentru fapte, încă din data de 7 iunie, infracţiunile fiind de înaltă trădare şi divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională. Procurorii DIICOT au început, încă din data de 7 iunie, urmărirea penală cu privire la fapte pentru infracţiuni de înaltă trădare şi divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională în cazul plângerii depuse de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă.

În plângere, liderul PNL, Ludovic Orban, îi acuză pe Liviu Dragnea şi pe premierul Viorica Dăncilă de „difuzarea de informaţii cu caracter secret, uzurparea de funcţie şi refuzul de informare a Preşedintelui României" în cazul memorandumului privind mutarea Ambasadei Israelului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO