Eveniment

Ludovic Orban, fostul lidel PNL: Depunem un nou proiect de lege de desfiinţare a pensiilor speciale ale parlamentarilor

Ludovic Orban, fostul lidel PNL: Depunem un nou proiect...

Autor: Mediafax

05.05.2022, 19:21 118

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, afirmă că parlamentarii partidului pe care îl conduce, Forţa Dreptei, vor depune săptămâna viitoare un nou proiect de lege de desfiinţare a pensiilor speciale ale parlamentarilor: „Vom fi atenţi să nu mai poată apărea pretexte procedurale”.

„Nu ne lăsăm. Depunem săptămâna viitoare un nou proiect de lege de desfiinţare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Să vedem ce vor face partidele din coaliţia de guvernare, care deţin majoritatea şi care controlează Curtea Constituţională. Vom fi atenţi să nu mai poată apărea pretexte procedurale pentru declararea ca neconstituţională a legii”, scrie pe Facebook Ludovic Orban.

Reacţia sa vine după ce judecătorii CCR au decis, cu majoritate de voturi, că legea care a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor este neconstituţională.

Un anunţ similar au făcut şi social-democraţii, tot pe Facebook.

Pe 17 februarie 2021, Plenul Parlamentului a adoptat abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor.

„De la data intrării în vigoare a prezentei legi încetează plata indemnizaţiilor pentru limită de vârstă acordate în baza prevederilor art. 49 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 49 din 22 ianuarie 2016, cu modificările şi completările ulterioare”, se menţiona în Legea 7/2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO