Eveniment

Ludovic Orban, noul preşedinte al PNL: Trebuie să susţinem alegerile anticipate, lupta cu baionetă

Ludovic Orban este noul preşedinte al PNL

Ludovic Orban este noul preşedinte al PNL

Autor: Corina Zamfir

19.06.2017, 00:03 228

Ludovic Orban este noul preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), fiind ales cu 3.518 de voturi de către liberalii reuniţi sâmbătă în Congres, faţă de 952 câte a obţinut Cristian Buşoi, contracandidatul lui.

„PNL va fi începând de azi un partener, loial, corect, transparent pentru preşedintele Klaus Iohannis şi pentru punerea în practică a tuturor obligaţiilor pe care ni le-am asumat împreună în momentul în care am câştigat alegerile din 2014“, a declarat Lu­dovic Orban.

Noul preşedinte al PNL, care este şi primul lider ales după unificarea PDL cu PNL, a mai spus că se va bate cu toată forţa pen­tru ca în 2019 preşe­din­tele Klaus Iohannis să ob­ţină un nou mandat.

„Mă voi bate cu toată forţa mea, cu toată energia mea pentru a reuşi în 2019 să câştigăm alegerile prezidenţiale, să obţinem un nou mandat pentru Klaus Iohannis, iar după această victorie să reuşim să câştigăm alegerile locale şi, nu în ultimul rând, obiectivul meu fundamental este câştigarea alegerilor parlamentare, să avem o guvernare care să arate cu adevărat ce trebuie să facă liberalii pentru această ţară.“

Cristian Buşoi, care a pierdut preşedinţia PNL la o diferenţă de peste 2.500 de voturi, le-a mulţumit participanţilor la Congres şi a susţinut ideea potrivit căreia PNL trebuie să rămână o echipă unită care să meargă înainte cu toată forţa şi încrederea.

„Îl felicit din suflet pe Ludovic Orban. Respect acest rezultat, port acelaşi respect tuturor colegilor din PNL“, a spus Cristian Buşoi.

Anterior, Ludovic Orban declarase în şedinţă că îşi doreşte ca PNL să ajungă la guvernare prin votul oamenilor, nu printr-un nou USL sau prin înţelegeri cu oamenii care nu vor aplica politicile liberalilor, afirmând că PNL trebuie să susţină alegeri anticipate, „lupta la baionetă“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO