Eveniment

Ludovic Orban, premierul României: Există mai multe măsuri în analiză - limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanţare socială pe plaje, că e foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distanţare pentru toţi cei care sunt pe plajă

Desen de Romeo Răileanu

Desen de Romeo Răileanu

Autor: Răzvan Botea

28.07.2020, 00:06 424

Premierul României Ludovic Orban a declarat că există la nivelul guvernului mai multe măsuri în analiză pentru evitarea răspândirii virusului în zonele aglomerate, inclusiv introducerea ovligativităţii de a purta mască în aceste spaţii.

„Am avut discuţii cu mai mulţi prefecţi, mai mulţi reprezentanţi din comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă care ne-au spus că sunt locuri chiar şi în aer liber, de exemplu o piaţă sau o faleză, unde, din cauza aglomeraţiei, există risc de răspândire şi discutăm şi posibilitatea de a impune purtarea măştii în astfel de spaţii foarte aglomerate“, a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

De asemenea, premierul a spus că alte măsuri în analiza guvernului includ limitarea programului de funcţionare a teraselor şi cluburilor, precum şi verificarea respectării regulilor de distanţare pe plajă.

„Există mai multe măsuri în analiză - limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanţare socială pe plaje, că e foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distanţare pentru toţi cei care sunt pe plajă“, a mai declarat Orban.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat, până în 27 iulie la ora 13, 1.104 cazuri noi de coronavirus şi 19 decese ale unor pacienţi infectaţi.

În prezent sunt aproape 46.000 de români care au contractat virusul, dintre care peste 25.000 sunt vindecaţi, potrivit informării zilnice a Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 258 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

De la debutul epidemiei în România şi până în prezent, la nivel naţional, au fost prelucrate aproximativ 1,1 mil. de teste. Dintre acestea, 7.574 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, dintre care la cerere au fost făcute aproape 2.700.

Potrivit raportului Grupului de Comunicare Strategică, în spitalele din România erau internaţi, până luni, peste 6.800 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 353 sunt în stare gravă, la terapie intensivă. În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.876.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO