Eveniment

Ludovic Orban răspunde PSD-ului: PNL a majorat alocaţiile copiilor, aproape le-a dublat

Ludovic Orban răspunde PSD-ului: PNL a majorat...

Autor: Ana Petrescu

12.12.2019, 14:12 101

Premierul Ludovic Orban a declarat, referitor la posibilitatea ca PSD să depună un proiect de lege pentru dublarea alocaţiilor pentru copii, că PNL a fost cel care le-a majorat, aproape le-a dublat.

„Ştiţi foarte bine că PNL a majorat alocaţiile pentru copii, aproape le-a dublat. De asemenea PNL a înaintat proiectul de lege de indexare anuală, de creştere practic a cuantumului alocaţiilor pentru copii”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat ce crede despre faptul că PSD vrea dublarea alocaţiilor pentru copii şi dacă astfel ar creşte deficitul bugetar.

Marcel Ciolacu a declarat că are impresia că Guvernul ar vrea să îşi asume răspunderea pe bugetul de stat. Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că PSD vrea dublarea alocaţiilor copiilor şi va amenda legea bugetului, la fel cum a făcut PNL anul trecut.

Liderul interimar al PSD a adăugat că social-democraţii vor avea amendamente la legea bugetului pe anul viitor, printre care dublarea alocaţiilor copiilor. Dacă vor fi respinse amendamentele, PSD va avea un proiect de lege în acest sens.

Parlamentul a votat, în februarie, în plen reunit, un amendament al PNL la bugetul de stat care prevede majorarea alocaţiei copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO