Eveniment

Ludovic Orban se opune renumărarării voturilor: Să te agăţi de nişte minciuni mi se pare lipsit de demnitate

Ludovic Orban se opune renumărarării voturilor: Să te agăţi de nişte minciuni mi se pare lipsit de demnitate

Autor: Andreea Tobias

01.10.2020, 11:11 35

Diferenţa dintre Nicuşor Dan şi Gabriela Firea în urma alegerilor de duminică este atât de clară, încât nu mai lasă loc la niciun fel de dubiu, a spus premierul Ludovic Orban, întrebat despre solicitările de renumărare a voturilor. 

„Cred că ar trebui să ştii şi să câştigi şi să pierzi. Diferenţa dintre Nicuşor Dan şi Gabriela Firea este atât de clară, încât nu mai lasă loc la niciun fel de dubiu. Să nu ştii să pierzi, să te agăţi de nişte minciuni şi denaturări ale unor fapte mi se pare lipsit de demnitate”, a spus Orban.

Premierul susâine că Gabriela Firea trebuie să înţeleagă că bucureştenii nu au mai vrut-o primar general şi că bucureşteni au votat cu Nicuşor Dan, care este noul primar general.

Gabriela Firea declara că Guvernul, cel care a organizat alegerile locale, ar trebui să accepte renumărarea voturilor: „Avem de ales între a ne prevala că a trecut acest termen şi să lăsăm o suspiciune majoră de fraudare a alegerilor”.

La rândul său, Dan Tudorache, primar în funcţie la Sectorul 1, care a pierdut alegerile pentru un nou mandat, a declarat, joi, că, după ce urmărit imaginile apărute din încăperea în care erau depozitate materiale electorale, cere anulare votului şi reluarea alegerilor.

 
AFACERI DE LA ZERO