Eveniment

Ludovic Orban se retrage din grupul parlamentar al PNL, rămâne neafiliat: „Numai lobotomizat as putea să stau complice la acest atentat asupra interesului naţional”

Ludovic Orban se retrage din grupul parlamentar al PNL,...

Autor: Dorin Oancea

26.10.2021, 10:50 940

Ludovic Orban a anunţat marţi, în plenul camerei Deputaţilor, că se retrage din grupul parlamentar al PNL. El a spus că îşi va continua activitatea ca parlamentar neafiliat. În discursul său, Orban l-a atacat pe „chiriaşul de la Cotroceni”.

Orban a precizat că nu demisionează din partid.

Motivul plecării este, spune Orban, faptul că nu-şi poate respecta angajamentele luate în campania electorală faţă de cetăţeni. „Nu am altă soluţie pentru a fi consecvent fata de cetăţenii români care mi-au acordat încrederea decât de a mă despărţi, sper temporat, de colegii mei. Ceea ce s-a întamplat în ultimile patru luni depăşeşte orice imaginaţie”, a spus Orban, care a invocat o confuzie politică artificială care a dus la ruperea coaliţiei de guvernare şi a generat „circ politic”.

„Numai lobotomizat as putea să stau complice la acest atentat asupra interesului naţional”, a spus Orban, care l-a atacat pe preşedintele Klaus Iohannis, chiar dacă nu i-a pomenit numele.

„Deputatii PNL sp renunţa la golf. PNL trebuie să se întoarcă cu faţa la cetăţean şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni...Am construit o coaliţie, dar acum nu mai avem nimic. Cel care trebuie să stea la cârmă pescuieşte acum sau a fugit la ski. Raman acelasi om si nu pot sa accept ca un partid să îşi bată joc de istoria sa, de înaintaşii sai, să refuze să continue acest proiect de a dezvolta România”, a spus Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO