Eveniment

Ludovic Orban: Vom solicita audierea candidatului pentru comisar european în comisia de afaceri europene

Ludovic Orban: Vom solicita audierea candidatului pentru...

Autor: Departamentul Politic

04.11.2019, 17:47 76

Ludovic Orban a declarat că  PNL va solicita audierea persoanei propuse pentru funcţia de comisar european în comisia parlamentară pentru afaceri europene. Liderul liberalilor a precizat că noul Guvern va decide cât mai rapid posibil asupra nominalizării comisarului UE din partea României.

„Vom solicita audierea candidatului în comisia de afaceri europene”, a afirmat Ludovic Orban, luni, la Parlament, întrebat ce va face noul Guvern cu privire la comisarul european.

Chestionat cine este luat în considerare din PNL pentru această poziţie şi dacă printre aceştia se numără şi europarlamentarul Siegfried Mureşan, Ludovic Orban a răspuns: „Vom anunţa propunerea de candidat când vom lua decizia”.

„Vom luat decizia desemnării unui candidat cât mai repede posibil, cu consultarea preşedintleui României, cu audierea sa în Comisia pentru afaceri europene”, a conchis Ludovic Orban.

Viorica Dăncilă a propus un nou comisar european, după respingerea Rovanei Plumb şi a lui Dan Nica, în persoana lui Victor Negrescu.

În schimb, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că premierul demis nu are nicio legitimitate să propună un candidat pentru funcţia de comisar european Şeful statului i-a cerut Vioricăi Dăncilă să înceteze orice demers legat de nominalizarea unui candidat pentru această poziţie.

Unlterior, purtătorul de cuvânt al Executivului UE, Mina Andreeva, a anunţat că există la Comisia Europeană „dubii mari! referitoare la „legitimitatea! noii propuneri de comisar european transmisă de Viorica Dăncilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO