Eveniment

Ludovic Orban vorbeşte despre o minune: Şapte formaţiuni politice au reuşit să se unească

Ludovic Orban vorbeşte despre o minune: Şapte...

Autor: Departamentul Politic

04.11.2019, 19:48 481

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, la ceremonia de depunere a jurământului Executivului pe care îl conduce, că ceea ce se întâmplă astăzi este o "minune", în condiţiile în care PNL are 20% în Parlament şi a fost nevoie de efortul a şapte partide.

"Suntem după, eu aş categorisi-o aproape o minune. Şapte formaţiuni politice, cu un număr redus de parlamentari, au reuşit să se unească şi să pună capăt unei guvernări care a făcut cu adevărat rău României. A doua minune este învestirea acestui Guvern şi chiar e o minune. Gândiţi-vă că în Parlament, PNL, care este partidul care şi-a asumat răspunderea guvernării, deţine cam 20% şi cu toate astea astăzi am obţinut votul de învestitură. Le mulţumesc partenerilor serioşi, partenerilor care au fost alături de noi, atât în efortul de a opri PSD să mai facă rău României, cât în efortul de a da României un guvern letigitim, serios şi responsabil. Le mulţumesc celor din USR, din ALDE, din PMP, parlamentarilor UDMR, parlamentari din grupul minorităţilor naţionale şi o mulţumire specială parlamentarilor din Pro România care în condiţii extrem de dificile au fost alături de noi", a declarat Ludovic Orban, la ceremonia de la Cotroceni.

Noul premier a anunţat şi care sunt priorităţile.

"Pornim la un drum greu, într-o situaţie destul de dificilă pentru România. Avem de rezolvat probleme stringente, de deblocat o mulţime de proiecte care au bătut pasul pe loc – de la propiectele de infrastructură, proiectele de investiţii, deblocarea tuturor procedurilor pentru achiziţiile în domeniul Armatei şi asigurarea cheltuirii a 2% din PIB pentru Apărare", a mai spus Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO