Eveniment

Consumul nu simte criză: cifra de afaceri din retail, indicator pentru consumul privat, a crescut în august şi este pe plus de aproape 5% la 8 luni

Autor: Răzvan Botea

07.10.2022, 07:30 1482

Creşterea cifrei de afaceri din retail, după ce s-a scăzut inflaţia, este susţinută de vânzările de haine, încălţăminte, medicamente şi combustibili Andrei Rădulescu, BT: „Se confirmă rezistenţa la intensificarea presiunilor inflaţioniste.”

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, barometru pentru consumul privat, a accelerat în august la +4,5% an/an, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Astfel, la opt luni din 2022, indicatorul amintit este la un plus de 4,8%, după ce s-a scăzut inflaţia,  care a fost de 15% în august. Cătălin Pozdarie, CEO retailerului de articole sportive Hervis, spune că încă nu se simte inflaţia în consum. Vânzările de haine şi încălţăminte cresc cu 11%.

„Cred că în România nu se resimte criza despre care se tot vorbeşte în lume. În momentul de faţă, lumea abia a revenit după un concediu binemeritat şi cred că încă nu resimte în totalitate criza”, a spus el la ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO