Eveniment

Lupta pentru Lisichansk: Ruşii încearcă să încercuiască oraşul

Lupta pentru Lisichansk: Ruşii încearcă să...

Autor: Petru Mazilu

28.06.2022, 10:08 47

Lupte grele se dau în apropiere de Lisichansk, în timp ce forţele ruseşti încearcă să încercuiască oraşul cheie, anunţă oficialii ucraineni, potrivit CNN.

Armata ucraineană a declarat că forţele sale au respins asalturile ruseşti în mai multe zone de-a lungul liniilor de front din regiunile Luhansk şi Doneţk, în timp ce luptele continuă în jurul oraşului Lisichansk.

Serhii Hayday, şeful administraţiei militare din regiunea Luhansk, a declarat că ruşii atacă oraşul din direcţiile sud şi sud-vest.

„Luptele sunt în desfăşurare între Vovchoiarivka şi rafinăria de petrol. Ei încearcă să blocheze oraşul din această parte şi să preia controlul asupra legăturii de transport cu regiunea Doneţk", a declarat Hayday marţi.

Zona Vovchoiarivka, adiacentă autostrăzii principale, este punctul central al luptelor actuale. În cazul în care ucrainenii ar pierde această zonă, oraşul Lisichansk ar fi practic înconjurat.

Hayday a mai spus că sunt distrugeri pe scară largă în Lisichansk din cauza bombardamentelor ruseşti de luni şi a confirmat că opt persoane au fost ucise într-un atac cu rachete în timp ce stăteau la coadă la un rezervor de apă.

„Au existat multe pagube la clădirile înalte şi la casele private pe 27 iunie. Unele zone ale oraşului au fost bombardate de mai multe ori", a precizat şeful administraţiei militare din regiunea Luhansk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO