• Leu / EUR4.9417
  • Leu / GBP5.7906
  • Leu / USD4.6288
Eveniment

Luptă pentru şefia Camerei Deputaţilor: Cristina Prună, nominalizarea USR pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

Luptă pentru şefia Camerei Deputaţilor: Cristina Prună, nominalizarea USR pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

Autor: Gabriel Pecheanu

23.11.2021, 10:11 19

USR anunţă că o susţine pe Cristina Prună pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Liderii Uniunii afirmă că, la Senat, PSD, PNL şi UDMR vor forţa marţi revocarea din funcţia de preşedinte a Ancăi Dragu.

„În contextul înţelegerii toxice dintre PSD şi PNL şi a demersurilor grăbite de a acapara conducerile celor două Camere, În acelaşi timp, USR va lupta pentru a împiedica abuzul deosebit de grav pe care noua majoritate parlamentară PSD-PNL-UDMR îl orchestrează la Senat în scopul revocării neconstituţionale a preşedintei Anca Dragu. După ce au negociat cum să-şi împartă pârghiile de influenţă şi banii românilor, PSD, PNL şi UDMR trec astăzi, cu o grabă demnă de o cauză mai bună, la acapararea conducerilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. O fac la fel cum au făcut politică în ultimul timp: în total dezinteres şi dispreţ faţă de cetăţenii care i-au votat şi faţă de binele ţării”potrivit unui comunicat de presă.

USR o susţine pe Cristina Prună pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„La Camera Deputaţilor, PSD, PNL şi UDMR îşi dau astăzi mâna pentru a-i da funcţia pe tavă lui Marcel Ciolacu, după ce l-au instalat interimar la conducere pe sinecuristul Sorin Grindeanu. USR nu acceptă jocurile de culise ale noului FSN şi o susţine, în schimb, pe deputata Cristina Prună, în prezent vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. La Senat, PSD, PNL şi UDMR vor forţa, tot astăzi, revocarea din funcţia de preşedinte a Ancăi Dragu, demers pe care vor să-l întemeieze pe un Regulament al Senatului cu multe semne de întrebare în ceea ce priveşte neconstituţionalitatea, fapt atestat de Curtea Constituţională încă din anul 2005. USR înţelege dorinţa noului FSN de a acapara toată puterea în statul român, dar nu va accepta încălcarea Constituţiei doar de dragul de a satisface orgoliile mărunte ale politicienilor aflaţi vremelnic la butoanele puterii. USR va face toate demersurile pentru a împiedica abuzurile coaliţiei hoţiei, pentru a apăra valorile democratice şi europene”, conchid liderii USR.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţa luni seara că va candida pentru şefia Camerei Deputaţilor, în timp ce preşedintele PNL, Florin Cîţu, va candida pentru funcţia de preşedinte al Senatului.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9417
Diferență: -0,0809
Ieri: 4.9457
Azi: 4.6288
Diferență: 0,2556
Ieri: 4.6170
Azi: 5.7906
Diferență: 0,3988
Ieri: 5.7676
Azi: 4.8055
Diferență: 0,3466
Ieri: 4.7889