Eveniment

Luptele din PSD continuă. Senatorul Şerban Nicolae: Codrin Ştefănescu nu pleacă din partid. Şi-a asumat răspunderea pentru rezultate

Luptele din PSD continuă. Senatorul Şerban Nicolae:...

Autor: Diana Grigore

29.05.2019, 13:34 1646

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, miercuri, că nu va pleca din partid Codrin Ştefănescu, însă acesta şi-a asumat răspunderea pentru rezultatul alegerilor europarlamentare şi a predat mandatul de secretar general al PSD, fiind înlocuit cu Rodica Nassar

„Codrin Ştefănescu şi-a asumat răspunderea pentru rezultate şi a spus că este dispus să îşi pună mandatul pe masă, ceea ce s-a şi acceptat. Drept dovadă este că a rămas în continuare Codrin Ştefănescu, nu pleacă din partid, nu e supărat”, a declarat Şerban Nicolae.

El a afirmat că nu a existat scandal în interorul PSD, la discuţiile avute marţi.

„Deciziile majoritare sunt respectate. Sunt lucruri care se spun în opinia fiecăruia şi asta nu înseamnă că dacă nu sunt de acord cu o opinie e neapărat greşită. Dar sunt situaţii nedorite la care trebuie să răspundem . În ciuda a ceea ce s-a speculat nu a fost cu scandal, cu ceartă. Vedeam mesaje, ştirile din interior, că i s-a cerut demisia Liei Olguţa Vasilescu, că ea i-ar fi cerut demisia nu ştiu cui, Codrin Ştefănescu şi aşa mai departe. Nu. Şi-au prezentat mandatul la final de campanie, mai ales că Olguţa Vasilescu a fost purtător de cuvânt pe durata campaniei electorale”, a adăugat Şerban Nicolae.

Liderul de grup al senatorilor PSD a mai spus că niciuna dintre modificările făcute de Parlament sau Guvern în ultimii doi ani nu au venit pentru a-l proteja pe Liviu Dragnea.

„Şi dacă suntem toţi corecţi unii faţă de ceilalţi aş vrea să observaţi două lucruri: niciuna dintre modificările făcute în ultimii doi ani în Parlament sau de Guvern nu l-au protejat pe Liviu Dragnea de dosarele aflate pe rol. Deci, toată povestea a fost o minciună sfruntată, o manipulare grosolană a unor indivizi lipsiţi de orice urmă de bun simţ şi de responsabilitate cum că am fi modificat legile în favoarea unor persoane. Pe de altă parte, nici până astăzi, nimeni nu a putut să demonstreze că un membru PSD a exercitat presiuni asupra justiţiei, că a dat indicaţii cu privire la ce dosare să se facă, ce dosare să se oprească sau cum să se facă anumite dosare penale. Ori independenţa justiţiei a fost respectată cu stricteţe de PSD. Nu sunt convins că a fost respectată de alţii şi cu atât mai puţin nu sunt convins că nu au existat acolo influenţe din partea serviciilor secrete, sau a unor oameni din partea serviciilor secrete”, a conchis Şerban Nicolae.

Viorica Dăncilă a anunţat marţi seara schimbările decide în şedinţa Cex, Paul Stănescu urmând să fie preşedinte executiv al PSD, iar Rodica Nassar a preluat funcţia de secretar general, în locul lui Codrin Ştefănescu. Totodată, CEx a decis că trebuie menţinută guvernarea.

Schimbările vin în urma încarcerării lui Liviu Dragnea, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO