• Leu / EUR4.9471
  • Leu / GBP5.7699
  • Leu / USD4.6905
Eveniment

MAE, după relatarea Il Gazzettino: Semnalmentele persoanei nu corespund vreunui membru al Ambasadei

MAE, după relatarea Il Gazzettino: Semnalmentele persoanei nu corespund vreunui membru al Ambasadei

Autor: Cristian Fierbinteanu

15.09.2012, 15:20 124

"Ambasada României în Italia a demarat verificările în acest caz. Potrivit primelor informaţii, semnalmentele persoanei în cauză nu corespund vreunui membru al Ambasadei sau al Secţiei Consulare a Ambasadei de la Roma. Până în prezent, Ambasada nu a fost informată în mod oficial de autorităţile italiene despre acest caz. La rândul lor, responsabilii localului unde s-a petrecut evenimentul nu au putut fi contactaţi până în acest moment. Vom reveni cu informaţii actualizate în urma continuării verificărilor", se arată în răspunsul MAE la solicitarea MEDIAFAX.

Un consul român a fost implicat într-un scandal într-un restaurant din Roma, refuzând să achite nota de plată pentru că meniul comandat a fost adus cu întârziere, informează ziarul italian Il Gazzettino, citând martori, fără însă a preciza numele diplomatului.

Incidentul a avut loc vineri seară în restaurantul "Le Bistro", aflat în incinta Hotelului "Royal Palace", în apropierea "Pieţei Spagna" din Roma.

Un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani, pe care publicaţia l-a prezentat a fi consul român, însoţit de o femeie, a fost nemulţumit că ospătarii nu aduseseră la timp comanda. Potrivit publicaţiei, după ce băuse o sticlă de vin adusă înainte de mâncare, bărbatul a început să le reproşeze ospătarilor că a aşteptat prea mult şi că va pleca fără să plătească. "Eu sunt diplomat, am aşteptat prea mult şi nu voi plăti nimic", le-a spus bărbatul ospătarilor, conform publicaţiei Il Gazettino.

Imediat au izbucnit certuri şi injurii între client şi personalul restaurantului, patronul localului ameninţând că va chema poliţia.

Clientul s-a ridicat de la masă şi a plecat la un alt restaurant, aflat în apropiere. Patronul primului restaurant a chemat poliţia, încercând să recupereze măcar o parte din valoarea comenzii. Scena a fost observată de zeci de turişti care făceau fotografii. Potrivit Il Gazzettino, există martori care susţin că clientul agita un paşaport diplomatic românesc.

"La un moment dat, un domn a spus că a aşteptat prea mult comanda şi că pleacă. Comandase o porţie de spaghete şi două supe de peşte", explică, nemulţumit, Roberto Macrì, patronul hotelului în care se află restaurantul. Sticla de vin care fusese consumată costa nouă euro, iar patronul a insistat ca măcar aceasta să fie plătită. "Dar acel domn s-a ascuns în spatele paşaportului diplomatic, iar acest lucru este inacceptabil", explică Macrì.

La sosirea poliţiei, după lungi discuţii, clientul care s-a prezentat a fi diplomat român a plătit sticla de vin de nouă euro.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9471
Diferență: 0,0142
Ieri: 4.9464
Azi: 4.6905
Diferență: -0,3463
Ieri: 4.7068
Azi: 5.7699
Diferență: 0,4055
Ieri: 5.7466
Azi: 4.8974
Diferență: 0,5585
Ieri: 4.8702