Eveniment

MAE le recomandă românilor să evite călătoriile în Armenia şi Azerbaidjan

MAE le recomandă românilor să evite călătoriile în...

Autor: Laura Buciu

30.09.2020, 10:01 62

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis două avertismente de călătorie pentru Republica Armenia şi Republica Azerbaidjan şi le recomandă românilor să evite orice călătorie în anumite zone/regiuni din aceste două ţări, în contextul situaţiei de securitate şi confruntărilor armate.

În contextul evoluţiei situaţiei de securitate dintre Republica Armenia şi Republica Azerbaidjan şi pe fondul confruntărilor armate în derulare, MAE a transmis, miercuri, că recomandă cetăţenilor români să analizeze oportunitatea deplasărilor care nu sunt esenţiale în regiune, să manifeste maximă prudenţă şi să se informeze permanent din surse oficiale cu privire la posibilele modificări ale condiţiilor de deplasare în interiorul celor două ţări.

Totodată, cetăţenii români sunt sfătuiţi să nu se deplaseze în zonele adiacente regiunii Nagorno-Karabah şi frontierei internaţionale dintre Republica Azerbaidjan şi Republica Armenia.

MAE informează cetăţenii români că a emis două avertismente de călătorie pentru Republica Armenia şi Republica Azerbaidjan, cu recomandarea de a evita orice călătorie în anumite zone/regiuni.

Informaţii suplimentare pot fi consultate la rubrica Avertismente de călătorie de pe site-ul MAE: Armenia - http://www.mae.ro/travel-alerts/53727 şi Azerbaidjan - http://www.mae.ro/travel-alerts/32390.

MAE, prin intermediul Ambasadelor României la Erevan şi Baku, este pregătit să acorde asistenţă consulară cetăţenilor români, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile statelor de reşedinţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO