Eveniment

MAE palestinian: Participarea reprezentanţilor României, Cehiei, Austriei şi Ungariei la recepţia din Israel, "gravă încălcare a rezoluţiilor ONU"

MAE palestinian: Participarea reprezentanţilor...

Autor: Mihai Draghici

16.05.2018, 18:12 112

Participarea reprezentanţilor României, Cehiei, Austriei şi Ungariei la recepţia organizată de Israel înaintea inaugurării ambasadei americane din Ierusalim constituie o "gravă încălcare a rezoluţiilor ONU", acuză Ministerul palestinian de Externe după chemarea la consultări a ambasadorilor.

Autoritatea Palestiniană a anunţat miercuri chemarea la consultări a ambasadorilor din România, Cehia, Austria şi Ungaria, după ce aceste ţări au trimis reprezentanţi la o recepţie organizată de Israel duminică, cu o zi înaintea inaugurării ambasadei Statelor Unite din Ierusalim.

Uniunea Europeană a refuzat să trimită reprezentanţi la această recepţie.

"Participarea reprezentanţilor celor patru ţări la această recepţie constituie o încălcare gravă a dreptului internaţional şi a rezoluţiilor Naţiunilor Unite", a acuzat Ministerul palestinian de Externe, citat de AFP şi de cotidianul La Libre Belgique.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO