Eveniment

MAE: România condamnă în mod ferm atacul împotriva Ambasadei SUA din Irak

MAE: România condamnă în mod ferm atacul împotriva Ambasadei SUA din Irak

Autor: Alexandru Costea

04.01.2020, 16:27 15

Ministerul de Externe a transmis, sâmbătă, pe Twitter, un mesaj prin care transmite că România condamnă, în mod ferm, atacul împotriva Ambasada Statelor Unite din Irak. De asemenea, MAE susţine că detensionarea conflictului este esenţială în acest caz.

"România este profund îngrijorată de recentele evoluţii din Orientul Mijlociu după atacul împotriva Ambasadei SUA în Irak - pe care România îl condamnă în mod ferm - şi măsuri protective şi preventive luate în consecinţă de SUA. Detensionarea este esenţială pentru a evita o deteriorare suplimentară a situaţiei de securitate", transmite MAE.

Ambasada SUA la Bagdad a anunţat miercuri că toate operaţiunile consulare publice au fost suspendate, la o zi după ce miliţiile sprijinite de Iran şi susţinătorii acestora au luat cu asalt perimetrul exterior, aruncând cu pietre şi distrugând camere de supraveghere.

Sute de protestatari au încercat marţi să pătrundă cu forţa în Ambasada SUA din Bagdad, după atacuri aeriene americane care au vizat o grupare militantă susţinută de Iran, relatează presa internaţională.

Forţele militare ale SUA au efectuate duminică raiduri aeriene în Irak şi Siria care au vizat poziţii ale unui grup paramilitar afiliat Iranului, despre care se crede că este responsabil de un atac soldat cu decesul unui american.

Statele Unite vor trimite 3.000-3.500 de militari suplimentari în Orientul Mijlociu, pentru consolidarea capabilităţilor în regiune în contextul crizei declanşate de asasinarea lui Qassem Soleimani, şeful Forţelor Quds din Iran.

Comedymall VOT IN PANDEMIE
AFACERI DE LA ZERO