Eveniment

MAE transmite condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa în cutremurele din Japonia

MAE transmite condoleanţe familiilor celor care şi-au...

Autor: Departamentul Politic

16.04.2016, 12:32 99

De asemenea, potrivit comunicatului emis sâmbătă, MAE exprimă "întreaga sa compasiune" faţă de persoanele afectate de aceste tragice evenimente şi speranţa că răniţii vor putea depăşi cât mai curând această perioadă dificilă.

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,0 grade pe scara Richter a avut loc în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în sudul Japoniei, bilanţul victimelor ajungând la 19 morţi şi sute de răniţi, informează BBC.

Aproximativ 20.000 de militari au fost detaşaţi în sud-estul Japoniei pentru a ajuta victimele cutremurului ce a lovit regiunea Kyushu la doar o zi după ce un alt cutremur cu magnitudinea de 7,3 a fost resimţit în zonă.

Cel puţin 19 persoane au decedat iar alte câteva sute au fost rănite, informează presa japoneză, citată de BBC. În jur de 200.000 de locuinţe au rămas fără electricitate în urma cutremurului ce a avut loc la o adâncime de 10 km, cu efecte mult mai puternice decât cel de vineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO