Eveniment

MAE: Un român din Italia a fost confirmat cu noul coronavirus

MAE: Un român din Italia a fost confirmat cu noul...

Autor: Departamentul Social

05.03.2020, 22:30 222

Ministerul de Externe a anunţat, joi seara, că un român rezident în Lombardia, Italia, a fost confirmat cu infecţie cu virusul Covid-19. Acesta este primul român din Italia diagnosticat cu noul virus. Potrivit autorităţilor, acesta are simptome uşoare, fiind în auto-izolare la domiciliu.

Potrivit MAE, autorităţile italiene au comunicat, joi seara, că un român rezident în zona Lomdardia din Italia a fost confirmat cu infecţie cu noul coronavirus.

„Cetăţeanul are simptome uşoare, fiind în auto-izolare la domiciliu”, a mai transmis MAE.

Acesta este primul român infectat cu virusul Covid-19 din Italia, ţară în care bilanţul epidemiei a ajuns la 148 de morţi. Numărul total al infecţiilor este de 3.296, au anunţat joi autorităţile italiene.

În România au fost confirmate până joi şase cazuri de infecţie cu virusul Covid-19, iar trei din persoanele diagnosticate au fost declarate vindecate, a anunţat, joi, Grupul de comunicare strategică. Este vorba de bărbatul din Gorj, de o femeie de 38 de ani şi de un bărbat de 48 de ani, ambii internaţi la Timişoara.

În acest moment, în România mai sunt internaţi 3 pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecţioase din Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi. Starea de sănătate a acestora este stabilă, iar evoluţia lor este monitorizată permanent de personal medical.

În ţară se află în carantină 35 persoane, pentru alte 11.731 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO