Eveniment

Mai mult de 3.000 de companii au intrat în insolvenţă în prima jumătate a anului, cu 23% mai multe faţă de S1/2020

Mai mult de 3.000 de companii au intrat în insolvenţă...

Autor: Ramona Cornea

13.08.2021, 00:08 154

„În anul 2020, chiar dacă au fost sprijinite de măsurile de intervenţie ale statului, companiile au suferit, iar această suferinţă s-a văzut în creşterea datoriilor şi scăderea profitabilităţii. Aceste două elemente împreună pun presiune pe supravieţuirea companiilor.“

În primul semestru din anul 2021 s-au deschis 3.033 pro­ceduri noi de insolvenţă, în creştere cu 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, conform datelor din un studiu al Coface România.

„În anul 2020, chiar dacă au fost sprijinite de măsurile de intervenţie ale statului, companiile au suferit, iar aceas­tă suferinţă s-a văzut în creşterea datoriilor şi scă­derea profitabilităţii. Aceste două elemente împreună pun presiune pe supravieţuirea companiilor. Dacă ne uităm la evoluţiile din prima jumătate a anului, vedem un prim pas în apariţia insolvenţelor ascunse“, a declarat Eugen Anicescu, country manager, Coface România, în cadrul unei conferinţe de presă.

Fabricarea produselor textile a fost sectorul cu cel mai ridicat număr de insolvenţe raportat la 1.000 de firme active, urmat de construcţii şi HoReCa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO