Eveniment

Mai mulţi consilieri din PSD acuză un „tun imobiliar marca Firea” pe ordinea de zi a Consiliului General: „Avem senzaţia că a sosit Black Friday pentru companiile municipale”

Mai mulţi consilieri din PSD acuză un „tun imobiliar...

Autor: Ionel Dancu

18.11.2018, 21:47 349

Consilierii generali Orlando Culea şi Daniela Dragnea acuză, într-o scrisoare deschisă adresată primarului Capitalei, Gabriela Firea, un „tun imobiliar” şi „ilegalităţi” aflate pe ordinea de zi a unei viitoare şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

„Văzând ordinea de zi a a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, ce va avea loc în ziua de 22.11.2018, avem senzaţia că a sosit Black Friday pentru companiile municipale ale Primăriei Municipiului Bucureşti. Se alocĂ, din nou, peste 100 milioane lei, către o serie de companii care generează doar pierderi, în vederea măririi capitalului social al acestora. Avem senzaţia că Primăria a devenit un “El Dorado” al banilor publici care sunt “donaţi” către aceste companii, indiferent cât cer, chiar dacă nu au rambursat nimic din împrumutul primit de la PMB în urmă cu un an, pentru că nu au realizat decât pierderi. Practic, prin mărirea capitalului social, se plimbă banii municipalităţii către companii care vor “restitui” împrumuturile din aceste sume”, scriu consilierii generali PSD Orlando Culea şi Daniela Dragnea, într-o scrisoare deschisă adresată primarului Capitalei, Gabriela Firea, potrivit documentului remis MEDIAFAX.

În document, consilierii generali mai susţin că noua rectificare bugetară ridică semne de întrebare.

„De asemenea, nouă rectificare bugetară venită la nici o lună de la ultima rectificare, ridică o serie de semne de întrebare. Se dă impresia că se urmăreşte “o lovitură” pe ultima sută de metri. De exemplu, se reduce bugetul Societăţii de Transport Bucureşti cu 24,5 milioane lei, dar se suplimentează bugetul pentru recreere şi alte activităţi culturale cu 33 milioane lei; se reduce bugetul RADET cu 7,8 milioane lei, dar infrastructura acestei regii este în avarie, punând în pericol cetăţenii Bucureştiului, în pragul iernii; se reduce bugetul de la protecţie civilă şi protecţie contra incendiilor cu 6,6 milioane lei şi se aloca 45 milioane lei pentru achiziţii de imobile monumente istorice. Nu în ultimul rând, este prevăzută o reducere de 28,6 milioane lei a bugetului alocat pentru protecţia mediului. Din aceste exemple reiese grijă Gabrielei Firea pentru cetăţenii bucureşteni, pe care susţine că îi iubeşte”, mai prevede scrisoarea.

Cei doi consilieri generali acuză şi un „tun imobiliar marca Firea”.

„Un alt tun imobiliar marca Firea se află pe ordinea de zi a şedinţei din 22.11.2018. Se doreşte achiziţionarea unui subsol din stradă Batiştei (actual restaurant Burebista), care a fost vândut de Primăria sectorului 2 în anul 2005, în bază Legii nr. 550/2002, cu sumă de 125.000 USD. Acum urmează a fi achiziţionat cu sumă de 1.250.000 Euro! Mai mult, imobilul este grevat de ipoteci de peste 600.000 Euro! De aceea nici nu se prezintă extrasul CF. Având în vedere aceste ilegalităţi aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, ce va avea loc în ziua de 22.11.2018, vă solicităm cu fermitate ca în calitatea dumneavoastră de Preşedinte interimar al Organizaţiei PSD Bucureşti (încă), să convocaţi de urgenţă o şedinţa cu toţi consilierii generali şi locali (lucru pe care nu l-aţi făcut niciodată), în vederea discutării şi prezentării poziţiei partidului nostru, faţă de proiectele care se află pe ordinea de zi a şedinţei. Puteţi face acest lucru, măcar în al doisprezecelea ceas al interimatului dumneavoastră la Organizaţia PSD Bucureşti”, potrivit sursei citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24