Eveniment

Maia Sandu: Exploziile din Transnistria sunt intenţii de escaladare care pornesc de la forţe din interiorul regiunii. Sunt forţe pro-război interesate de destabilizare

Maia Sandu: Exploziile din Transnistria sunt intenţii de...

Autor: Gabriel Pecheanu

26.04.2022, 15:53 1607

Exploziile din regiunea transnistreană sunt intenţii de escaladare care pornesc de la forţe din interiorul regiunii transnistrene, care sunt forţe pro-război şi care sunt interesate să destabilizeze situaţia în regiune, spune preşedinta Republicii  Moldova, Maia Sandu.

„Analizele noastre la această oră arată că există tensiuni între diferite forţe din interiorul regiunii interesate de destabilizarea situaţiei. Acest lucru vulnerabilizează regiunea transnistreană şi creează riscuri pentru Republica Moldova. Condamnăm orice provocări şi tentative de a atrage Republica Moldova în acţiuni ce pot pune în pericol pacea în ţară”, spune Maia Sandu, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate.

Chişinăul insistă în continuare asupra soluţionãrii paşnice a conflictului transnistrean, menţionează preşedinta Republicii Moldova.

„Consiliul Suprem de Securitate a constatat faptele de escaladare şi a recomandat instituţiilor publice creşterea intensităţii verificărilor circulaţiei în adiacenţa zonei de securitate, creşterea intensităţii patrulării şi verificărilor pe teritoriul Republicii Moldova şi la frontieră, creşterea nivelului de alertă în ceea ce priveşte securizarea obiectivelor de infrastructură critică şi creşterea nivelului de alertă a tuturor instituţiilor responsabile de asigurarea ordinii publice şi securităţii. (...) Aceste tensiuni se întâmplă pe teritoriul necontrolat de facto de către autorităţile de la Chişinău, dar acest teritoriu este al Republicii Moldova, iar acolo locuiesc cetăţenii noştri”, adaugă Sandu.

Maia Sandu afirmă că nu are planificată o discuţie cu Vladimir Putin.

Mai multe explozii au fost auzite în regiunea separatistă Transnistria.

Două antene radio au fost avariate de explozii în Transnistria, a anunţat Ministerul de Interne, potrivit Sky News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO