Eveniment

Majorarea alocaţiilor bate pasul pe loc. Ludovic Orban: Nu există resurse pentru încă o creştere în acest an

Majorarea alocaţiilor bate pasul pe loc. Ludovic Orban:...

Autor: Gabriel Pecheanu

24.05.2021, 14:52 104

Nu există resurse care să permită încă o creştere a alocaţiilor în acest an, spune liderul PNL, Ludovic Orban, care anunţă că subiectul va fi discutat în coaliţia de guvernare.

„Au mai apărut păreri... Sunt convins că vom ajunge la o soluţie. PNL, şi nu numai PNL, majoritatea coaliţii a hotărât o formă la Senat prin care majorarea alocaţiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie... Ca să fim cinstiţi, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creştere a alocaţiilor în acest an dacă vrem să le creştem şi la anul! Ca atare, noi susţinem formula de creştere a alocaţiilor care s-a făcut de la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci de la anul”, spune Ludovic Orban.

Întrebat dacă sunt parlamentari USR PLUS care se opun acestei variante, liderul PNL a spus că nu vrea să comenteze, dar că subiectul va fi discutat în coaliţia de guvernare.

„Să se exprime ei public, dar aş prefera să se exprime public dacă nu sunt de acord. Mă mir, pentru că noi am stabilit o dată în coaliţie. De altfel, la Senat a trecut propunerea de modificare a OUG. Vom aborda şi acest aborda şi acest subiect pentru a putea clarifica şi pentru a putea adopta modificare şi în Camer Deputaţilor”, conchide Orban.

Potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocaţiilor de stat pentru copii în cinci etape, acestea ar fi trebuit majorate la 1 iulie cu 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO